• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Rusya`dan Türkiye`ye Çeçenistan Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksander Lukaşeviç yaptığı açıklamada, “Türkiye’de katılımcıların Rusya’nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği ve vatandaşlarının güvenliğinin tehlikeye atıldığı toplantı ve konferansların düzenlenmesi kabul edilemez” dedi.

Bu tarz etkinliklerin iki ülke arasında mevcut ortaklık atmosferine gölge düşürdüğüne işaret eden Lukaşeviç, Türk yöneticiler tarafından bu tür organizasyonlara izin verilmemesini istedi.

TÜRKİYE YÖNETİMİ GÖZ YUMDU

Türkiye’de 12-13 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen Rusya karşıtı konferansların içeriğinin kabul edilemez olduğuna işaret eden Lukaşeviç, “Üstelik bu toplantılar Türk yönetiminin göz yumması ile gerçekleşti. Deklarasyonun içeriği şaşkınlığımıza neden oldu. Rusya ve onun yandaşlarına karşı mücadeleye destek çağrısı yapılıyor. Ayrılıkçı lider Doku Umarov destekleniyor” dedi.

Lukaşeviç 12 Mayıs’ta Türkiye’de yapılan bir başka konferansta da Moskova’da sözde Çerkez soykırım kurbanlarının anılması için çağrıda bulunulduğunu söyledi.

Kafkasya Forumu olarak İstanbul’da İMKANDER tarafından düzenlenen konferansta yayınlanan bildiride Kafkaslarda Rus işgali ve işbirlikçi yönetimler reddedilerek Kafkas Halkları Kongresi’nin kurulmasına karar verilmişti.

Ayrıca Çeçen lider Ahmed Zakayev’in de Oslo’da forum düzenlemesine izin veren Norveç hükümetini de eleştiren Lukaşeviç, “Oslo’da 7-9 Mayıs günlerinde ‘Özgürlük Formu’ düzenlendi ve Zakayev katıldı. Noveç’in Zakayev’in katıldığı toplantıya tolerans göstermesi, Rusya ile gelişen ilişkilerin karakterine aykırı” ifadelerini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir