• DOLAR 32.363
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2394.467
  • ...
TÜBİTAK Destekleri 300 Milyonu Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre Gençlik ve Sivil Tolumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER), Başkanı ve TEMA Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu'nun (TÜBİTAK), KOBİ'lere AR-GE hibe desteği vereceğini söyledi.

TÜBİTAK'ın AR-GE desteklerinden Bingöl'deki KOBİ'lerin yararlanmasını isteyen Karaarslan, TÜBİTAK'ın bu destek programı ile KOBİ'lere önemli yenilikler getirdiğini ifade ederek: "Bu ay içinde yayınlanacak destek çağrısı ile çağrıya ilişkin bilgiler çağrı duyurusunda belirtilecek, proje başvuruları; proje ön başvurusu ve proje öneri başvurusu şeklinde 2 aşamada alınacak, kabul edilen bütçenin yüzde 10'u kadar tutar genel gider ödemesi olarak destek kapsamına ilave edilecek, daha yüksek maaş limitleri uygulanacak, destek oranı her dönem için sabit olup büyük ölçekli kuruluşlar için yüzde 60, KOBİ'ler için yüzde 75 olarak uygulanacak, yurt içinde yapılması hiçbir şekilde mümkün olmayan projeye özel testler vb. hizmet alımı giderleri, yürütme komitesi onayıyla yüzde 20 sınırlama uygulamasının dışında kalabilecek" dedi.

 

Karaarslan: "1 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe giren program ile belirlenen öncelikli alanlarda hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında yapılacak Ar-Ge projelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. 1511 ile sağlanacak desteğin teknolojik yeterlilik ve bilgi birikiminin artırılmasında, mevcut yeteneklerin farklı alanlarda da değerlendirilmesinde ve özgün teknolojilerin geliştirilmesinde ivme kazandırıcı ve yönlendirici bir etken olması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

"Ar-Ge'ye Daha Cazip Destekler Sunulması Hedeflenmektedir"
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB), destek programıyla büyük firmalar için yüzde 60, KOBİ'ler için yüzde 75 sabit destek oranı uygulanacağını ve her iki ölçekteki firmalar için ayrıca yüzde 10 genel giderler desteği sağlanacağını ve yeni destekle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda proje üretilmesine yönelik olacağını belirten Karaarslan, yayınlanacak çalışmaları duyurmak ve KOBİ'lere proje desteği sunmak üzere AR-GE konusunda çalışma yapan üretici firmaların hazırlıklarını yapmalarını istedi. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir