• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Verilen Karar Yanlıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf-Der hakkında verilen kapatma kararının Yargıtay'ca onanmasına, tepki ve kınamalar devam ediyor. Diyarbakır'da İslami hizmet faaliyetlerinde bulunan Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler, Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Ay Der), yaptığı açıklamada verilen kararın yanlış olduğu ifade edildi.

 

Mustazaf Der'in kapatılmasını İLKHA'ya değerlendiren Ay Der Başkanı Ferzende Lale, sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye'de insanları özgürce kendilerini anlatabilmeleri açısından STK'ların varlığını önemsedğini söyledi. Bu STK'ların düşünce ve bakışlarının ne olursa olsun, oluşlarının devam etmesi gerektiğine inandılarını ifade eden Lale, bu anlamda 2010'dan beri Mustazaf Der'in süren kapatma davasının kapatılma ile sonuçlanmasını İslami Camia ve dernek olarak kendilerini üzdüğünü söyledi.

 

Ay-Der Başkanı Lale, hangi STK olursa olsun STK'ların kapatılmasına karşı olduklarına vurgu yaparak, bu STK'ların meşru zeminde halka hizmet götürdüğünü ve çalışma yapığını ifade etti.

 

Güçlerinin nispetinde bu STK'ların desteklenmesi konusunda imkân verilmesi gerekirken aksine STK'ların kapatıldığına dikkat çeken Lale, sürecin nereye gideceğini bilmediklerini ama sonuçta yapılanın bir yanlış olduğunu söyledi.

 

Lale son olarak, yargının bu karardan geri dönmesinin sevindirici olacağını belirtti. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir