• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Karar Türkiye'nin Bir Ayıbıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır'da İslami çalışmaları ile adından söz ettiren Sahabe- Der Başkanı Abdulhakim Avut, Gaziantep'te başörtülü olarak okula devam etmek isteyen kızının hakkını savunduğundan dolayı anne Güllü Çevik'e ceza verilmesini kınadı.

Hukuk cinayeti ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan, Sahabe Der Başkanı Abdulhakim Avut, "Gaziantep'te çocuğu başörtülü olarak ilköğretime gittiği gerekçesiyle okula alınmayıp, bu haksızlığa karşı mücadele eden anne Güllü Çevik'e verdiği mücadele sonucu Emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığını hatırlattı.

Başkan Avut, ' Gözaltı akabinde 18. Asliye Ceza Mahkemesince, yargılanıp nihayetinde 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi Türkiye cumhuriyetinin yargısının bir ayıbıdır." ifadelerini kullanıdı.

Verilen kararın insaf sahibi herkesi incittiği gibi kendilerini de üzdüğünün altını çizen Avut, verilen kararı," Güçlülerin ve insafsızların hukuk anlayışı " olarak nitelendirdi. Hukuk normlarına göre cezanın suçluya verileceğini vurgulayan Avut, oysa ne Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve yönetmeliklerine ve ne de dünyada hiçbir hukuka göre ilköğretim çağındaki çocuğunun başörtülü okumasını talep etmenin suç olmadığını belirtti.

Yasalar ve Yargı Emin Ellerde Değil
Avut, bu kararın yasaların ve kişilerin keyfi muamelesine kaldığını göstergesi olduğu şeklinde konuşarak, yasaların ve yargının emin ellerde olmadığını savundu. Yasaların esnek olduğunu belirten Avut, bu esneklikten dolayı yargı koltuğunda oturanların, her şeye bir kılıf bulduğu değerlendirmesinde bulundu. Avut daha sonra değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Bu da gösteriyor ki mazlumun yanında olan, haklının hakkını veren ve kişilerin insaf ve inisiyatifine terk edilmeyen, halkın yanında olan bir anayasa düzenlemesi yapılması aciliyeti elzemdir. Bu münasebetle anne Güllü Çevik, bacımıza verilen 2 yıl 10 aylık hapis cezasını kınıyoruz. Yetkililerin bir an önce davranıp bu haksız cezanın iptali yönünde karar vermelerini ve manevi haklarının iade edilmesini talep ediyoruz."


Avut, son olarak Güllü Çevik ile başörtüsü mağduru kızı Şüheda Çevik ve tüm ailesine geçmiş olsun dileklerini sundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir