• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Ilıcalar'da Esnafın İşi Durma Noktasına Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ilıcalar sit alanı ilan edildiği için Fizik Tedavi ve Rehebilitasyon Merkezi kurmayı planlayan Bingöl Üniversitesi projesini hayata geçiremiyor. BİNKAP Termal Tesisi de, havuz ücretlerine yüzde 50 zam yapınca bölgede turist sirkülasyonu durdu.

Konuyu Vali Mustafa Hakan Güvençer'e iletmek için Valilik önde toplanan Ilıcalar sakinleri basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini anlattılar. Bölgenin kaplıca turizmine bağlı olduğunu belirten Ilıcalar sakinleri eski kaplıcaların kapanması ve yeni tesisinde fiyatlara yüzde 50 zam yapmasıyla belde de turizmin durduğunu belirttiler.

 

BÖLGE SİT ALANI İLAN EDİLDİ, ÇİVİ DAHİ ÇAKILAMIYOR
SS 14 Nolu Ilıcalar Minibüsçüler Koop. Bşk. Halil Kuyuldar, bölgenin sit alanı ilan edilmesine bir anlam veremediklerini belirterek şunları söyledi: "Ilıcalar sözde Turizm Beldesi ama turizm durdu. Eski kaplıcalar 2 yıldır harabeye dönmüş bir vaziyette bekliyor. Madem sit alanına çivi dahi çakılamıyor, neden kaplıcayı devrettiler? Madem ortada bir sorun var bu sorunu da yetkililerimiz çözsünler."

 

TURİZM DURUNCA BÖLGE HALKI MAĞDUR OLDU
Ilıcalar halkının geçim kaynağı olan turizmin durduğunu belirten Kuyuldar sözlerin şöyle devam etti: "Eski kaplıcalar faaliyetteyken 30 araç günde 2 sefer yapıyordu. Şimdi araç sayımız 20'ye düştü buna rağmen günde bir sefer dahi yapamıyoruz. Beldedeki servisçilerden tutun esnafa kadar herkes mağdur oldu. 3 dönemdir iktidara destek veren bu milletin suçu ne?"  Kuyuldar, sorunu çözümü için Kalkınma Bakanız Cevdet Yılmaz'dan yardım beklediklerini söyledi.

BİNKAP HAVUZ ÜCRETİNİ 15 TL'YE ÇIKARDI
Eski kaplıcaların kapanmasıyla Binkap'ın tekelleştiğini ve bu nedenle fiyatlara fahiş oranda zam yapıldığını belirten Ilıcalar sakinleri yıllarca havuz ücretinin yol ücretiyle aynı oranda olduğunu belittiler. Ancak tekelleşmeyle birlikte geçen yıl 8 TL olan havuz giriş ücretinin 15 TL'ye çıktığına dikkat çeken Belde sakinleri, bu rakamı gören çoğu ziyaretçinin havuza girmeden geri döndüğünü belirttiler.

 

15 TL'ye çıkan havuz giriş ücreti nedeniyle belde turizminin durduğunu belirten Belde sakinlerdi Binkap'ın "Kirli fakir geleceğine, temiz zengin gelsin" mantığıyla işletme yapıldığını söylediler.

 

BÖLGE DERHAL SİT ALANINDAN ÇIKARILMALI
Sit alanı nedeniyle 2 yıldır üniversitenin projesini hayata geçiremediğine dikkat çeken Zeki Varolgüneş isimli Belde sakini de, bölgenin derhal sit alanından çıkarılması gerektiğini belirterek, "Başka hükümet yok. Tüm kurumlar hükümetin elinde 2 yıldır neyi bekliyorlar?" şeklinde konuştu.

 

ESNAF SİFTAH YAPMADAN KAPATIYOR
Ilıcalar Eski Muhtarı Eşref Korkut, "1989 - 2004 yılları arasında muhtarlık yaptım. Beldemiz yıllardır turizm sayesinde ayaktaydı. Ancak son birkaç yıldır esnaf siftah dahi yapmadan dükkanını kapatıyor. bende ben de duran turizm nedeniyle dükkanı kapatan mağdurlardanım." şeklinde konuştu.

 

BELDEYE ZİYARETÇİ UĞRAMIYOR
Ilıcalar esnaflarından Abdullah Kaymazalp ise eski tesisin faaliyette olduğu dönemde beldeye günde bin civarında turistin geldiğini belirterek şöyle konuştu: " Hafta içi günde bin civarında ziyaretçi geliyordu beldeye. Hafta sonu bu rakam iki katına çıkıyordu. Şimdilerde beldemize ziyaretçi uğramıyor. Bizim suçumuz ne?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

BELDENİN SİT ALANI OLMASINI GEREKTİREN HİÇBİR ŞEY YOK
Beldenin sit alanı olarak tescil edilmesinden sonra hiçbir çalışmanın yapılamadığını, harabeye dönen binanın dahi yıkılamadığını ifade eden  belde sakinleri, beldenin sit alanı olmasını gerektiren hiçbir şeyin bulunmadığını belirterek Bakan Yılmaz'dan yardım beklediklerini ifade ettiler.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir