• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Ayakkabıcılar Sitesi'ne 6 Şeritli  Yol Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Proje kapsamında kaldırım, orta refüj ve yeşil alan düzenlemeleri ile otopark cepleri ve aydınlatma da var. Büyükşehir Belediyesi, Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne direkt bağlantı sağlayacak olan 1.4 kilometrelik ana arterin açılması için yapım çalışmalarına başladı. Mart ayında yapılan ihalenin sonuçlandırılarak yer tesliminin yapılmasının ardından başlayan çalışmalar kapsamında, Kemalpaşa Caddesi-Ayakkabıcılar Sitesi arasındaki 6108/1 Sokak üzerinde 35 metre genişliğinde 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli geniş bir bulvar oluşturuluyor.

 

Öncelikle güzergah üzerinde bulunan Sabi ve Piçi derelerinin geçişleri için iki adet menfezin yapımına başlayan Büyükşehir ekipleri, dereler üzerine kurulacak menfezler ile Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne kesintisiz ulaşım sağlayacak. Ayrıca güzergah üzerinde yağmur suyu hatları için çalışma da yapılıyor. Önümüzdeki sonbaharda bitirilmesi planlanan proje kapsamında yol, kaldırım, orta refüj ve yeşil alan düzenlemesi de yapılacak, yol kenarlarında sağlı-sollu otopark cepleri oluşturulacak. Ayrıca yeni bulvarın aydınlatması da gerçekleştirilecek.

 

Trafik Rahatlayacak
Ayakkabıcılar sitesi ile Kemalpaşa Caddesi arasında direk bağlantı sağlayacak olan yeni yol, site sakinleri için büyük önem arzediyor. Ayakkabıcılar Sitesi ve Kara Nakliyecileri sitesine gelen özellikle büyük tonajlı kamyonlar ve TIR'lar, halen Aydınlar Caddesi'ni kullanarak otobana geçiş yapıyor. Bu durum, otoban girişinde ciddi trafik yoğunluğuna neden oluyor. Yolun hizmete alınmasıyla birlikte Aydınlar Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmayacak araçlar, Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne ve otobana rahatlıkla giriş yapabilecek. Böylece bölgenin trafik sorunu da büyük ölçüde çözümlenmiş olacak.
(İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir