• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Bu Karar Toplum Vicdanında Yok Hükmündedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Has Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, Mustazaf-Der'in kapatılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Mustazaf-Der'in Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce 2010 yılında vermiş olduğu kapatma kararının Yargıtay tarafından onandığını hatırlatan Parlak, derneğin kapatılması hukukun ilkelerine, özgürlüklere ve adalete vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

Parlak, "2004 yılından bu yana çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve zaman zaman yapmış olduğu çalışmalarla milletimizin teveccühünü kazanmış olan derneğin Yargıtay tarafından kapatılma kararının onanmış olması son derece üzüntü vericidir. Bu karar toplum vicdanında büyük yaralar açmış ve milletin adalete, hukuka güvenini sarsmıştır. Mahkeme sürecinde yaşanılan ve hukuk ile bağdaştırılması mümkün olmayan, savunmanın görüşleri alınmadan verilen bu karar, ülkede hukukun nasıl derin güçler tarafından yönlendirildiğinin bir göstergesidir" dedi.

Adaletin tarafsız ve ilkeli olması gerekirken maalesef taraflı davrandığını ifade eden Parlak, şiddete başvurmayan ve legal anlamda faaliyet gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarının başında demokrasi kılıcını sallandırmanın anlamsız olduğunu söyledi. Parlak, "Bir yandan sivil toplum kuruluşların çalışmalarından memnuniyetlerinizi ifade edeceksiniz, öbür taraftan kapatarak faaliyetlerini engelleyeceksiniz. Bu çifte standarttır, iki yüzlülüktür. Dernekleri, Siyasi Partileri, Vakıfları kapatabilirsiniz ama bunlara gönül vermiş insanların gönlünden söküp almanız mümkün değildir. Bu karar toplum vicdanında yok hükmündedir" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir