• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:
 
VAN OLAY GAZETESİ: Hukuk Garabeti Sayılan Kararları Gözden Geçirin.
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Özperk, Gaziantep`te başörtülü bir şekilde okula devam etmek isteyen kızının hakkını savunduğu için anne Güllü Çevik`e ceza verilmesini kınayarak, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini istedi.
Hükümetin Teklifi Alanlara Davettir
Memur Sen Van Şubesi Hükümet ile aralarında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde kritik bir noktaya gelinmiş olduğunu ifade ederek "Hükümet artık kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini, ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara atsın" çağrısında bulundu.
Van`da Hayat Normale Dönüyor
Van`da son dönem açılan işyeri sayısı artarken, açılan işyerlerinde insanların istihdam edilmesi ve yaşanan işsizliğe bu şekilde çözümlerin üretilmesi Van için umut oluyor.
 
Van Postası: Sağlık Çalışanlarına Saldırı
Çaldıran ilçesinde içinde hasta bulunan ambulansı "toz çıkardığı" iddiasıyla durduran kişiler, iki acil tıp teknisyenini darbetti.
Van`da Sebze Fide Satışları Düştü.
Van`da yaşanan depremler , vatandaşı konteynır kentlere mahkum ederken, sebze fide fiyatları da geçen yıla göre büyük ölçüde düştü.
 
Vangölü Ekspres: Van`ın Köklü Lisesinin Yerine Öğretmenevi Yapılıyor
Van`da yaşanan deprem felaketlerinin ardından yıkılan kentin en köklü liselerinden biri olan Ticaret Meslek Lisesi`nin yerine öğretmenevi yapılıyor.
Memurlardan 3+3 tepkisi:
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Şubesi üyeleri, hükümetin 2012 yılı için yüzde 3+3 ve 2013 yılı için de yüzde 2+3`lük zam teklifine tepki gösterdi.
 
VAN HABER: Van`da Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak
Yaşanan depremler sonrasında Van`da yeniden yapılanma çalışmaları devam ediyor. Depremin oluşturduğu tahribatlardan ders çıkaran Vanlı yatırımcılar, geleceğe dair güvenli, çağdaş, uzun ömürlü projelere imza atıyorlar.
Deprem öncesinde büyük ivme kazanan inşaat ve konut sektöründe deprem sonrasında da çalışmalar ve yatırımlar hızla devam ediyor. İnşaat firmaları Vanlıları cezb edebilmek için büyük bir yarışa girdiler.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir