• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Mustazaf-Der Ödüle Layık Görülmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da eğitim faaliyetlerinde bulunan Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der) tarafından yapılan açıklamada, Mustazaf-Derîn kapatılması sert bir dille eleştirildi.

 

Yakubiye Der'den yapılan açıklamada "Halkın maslahatı için kurulan, dertleriyle dertlenen, cahilliklerine, sıkıntılarına çareler aramak için onlara hizmet veren, tek amaçları halkın mutluluğu olan Mustazaf-Der'in kapatılmasını kınıyoruz" denildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sosyal adaletten, eşitlikten, hukukun üstünlüğünden dem vuranların neye dayanarak bu kapatma kararını aldığına bakalım;
Kutlu Doğum Mevlit Miting'leri düzenlemek
Fakir ve muhtaçlara, hayır sahiplerinden toplananlarla, yardım etmek
Öğrencilere dernek binalarında ders vermek
Kur'ani ve İslami sohbetler yapmak vb.
Bu tür faaliyetlerin neresi suç, neresi kapatılma gerekçesi anlam vermek gerçekten çok zor.
Bu tür hayır faaliyetlerini kapatma kararlarıyla engellemekle acaba; bu halkın hiç gün yüzü görmemelerini, hep cahil ve yoksul kalmalarını, koyun gibi güdülmeye muhtaç olmalarını mı amaçlıyorlar? Yoksa bu devlette, devlet halk için değil mi?

 

"Mustazaf Der Düzenlediği Etkinliklerle Küresel Güçlerin Oyunlarını Bozmuştur"
Yapmış olduğu çalışmalarla halkın tevvecühünü kazanan, dernek olarak kendisinden bekleneni layıkıyla yerine getiren, kurulduğu günden beri birçok İslami ve İnsani hizmete imza atan, kısa sürede etkin ve söz sahibi bir dernek olan Mustazaf- Der'in kapatılmasının asıl sebebi acaba; yapmış olduğu etkinliklerle, tertiplemiş olduğu mitinglerle yerel ve küresel güçlerin oyunlarını bozmuş, hesaplarını alt üst etmiş olması mıdır?"

 

Yapılan hile ve kurulan tuzakların Mustazaf-Der'in şahsında halkın maslahatı aleyhine olduğu kanaatinde oldukları ifade edilen açıklamada, "Mustazaf-Der'in kapatılmasıyla ve diğer STK'lara yapılan tacizlerle halka hizmeti engelleyeceklerini sananların yanıldıklarına tarih şehadet edecektir." denildi.

 

Açıklamanın devamında "İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu(İNHAP) üyesi olan Yakubiye Eğitim Ve Kültür Derneği olarak yapılan bu hukuksuzluğu kınıyor ve duyarlı bütün STK'ları ve konuya duyarlı kesimleri bu hukuk cinayetine karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir