• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
`Hakkımızı Ararken Vatan Haini İlan Ediliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesi Tarım İşletme Genel Müdürlüğü`nde (TİGEM) müteahhit işçisi olarak çalışan elemanlar mağdur edildiklerini iddia etti. İşçiler düzenli sigortalarının yatırılmadığını ileri sürdü.

HAKKIMIZ ARARKEN VATAN HAİNİ İLAN EDİLİYORUZ
Tarım sulama işçisi Ömer Özgün çok zor şartlar altında çalıştırıldıkları dile getirerek sorunlarını şöyle dile getirdi: "Sabah saat 06.00`da işe geliyoruz gidiş saatimiz belli değil, günlük 24 TL yevmiye alıyoruz. Sigortalarımız yatırılamıyor bir ayda sadece 4 gün sigortalı gösteriliyoruz, sağlık güvencemiz yok. Geçen sene iş arkadaşlarımızdan biri iş makinesinin altında kalarak öldü. Müteahhit hemen geriye dönük sigortasını yatırdı. Bu konuda yetkililere gittiğimizde hesabınıza gelirse diyorlar. Biz kaçak olarak çalıştırılıyoruz maaşımızı bankadan değil elden alıyoruz. Sigortayı yatırmamak için elden veriliyor, bu konuda grev yaptığımızda da devlet haini ilen ediliyoruz."


DİĞER İLLERDE ÇALIŞAN İŞÇİLER AYNI ÜCRETİ İSTİYORUZ
Çiftlik müdürüne şikayette gittiklerini müdürün kendilerine buğdayı, ayçiçeği, mısırı sulamadıklarından dolayı primlerinin yatırılmadığını belirterek, "Bizi devlet haini ilan ediyorlar hakkımızı nasıl arayacağımızı bilmiyoruz şaşırmış durumdayız. 500 dönümlük tarlada daha önce çiftlik işçileri aynı tarlaya 3-4 kişi girerken şimdi sadece 500 dönümlük tarlaya 1 kişi giriyoruz, ama aynı parayı alamıyoruz bize verilen yevmiye 24 TL. Konya çiftlikte çalışıp da aynı işi yapan işçiler 40 TL üstü alıyor ve sigortaları yatırılıyor. Yeşil kart almak için müracaat ettiğimde sen sigortalısın diyorlar, ama hastanede sigortalar yatırılmadığı için sorun çıkarıyorlar." ifadelerini kullandı.


TEK İSTEDİĞİMİZ SİGORTALARIMIZIN DÜZENLİ YATIRILMASI
Sulama işçilerinden bir diğeri Şeyhus ise yaşadıkları sıkıntıları söyle dile getirdi: "8 yıldır burada çalışıyorum ve sadece 400 gün sigortam yatırılmış. Yaptığımız iş ve aldığımız maaş birbirine hiç uymuyor, Şu anda bir arkadaşımıza bir şey olsa hiçbir araç yok. Müteahhidi arıyoruz müteahhit de Ceylanpınar`dan 50 km uzaktan bir araba gönderiyor o da ne zaman geleceği belli olmuyor. Tarlada çok sayıda akrep ve yılan var, işimiz çok tehlikeli yetkililerden tek istediğimiz şey sigortalarımızın düzenli yatırılması ve diğer işçilerle aynı ücreti almak, ulaşım konusunda da çok sıkıntımız var yollarımız çok bozuk her gün 50 km yol gidip geliyoruz. Arabanın gelmediği saatle de de 50 km`lik yolu yürüyerek veya yolda durup araba durdurarak gidiyoruz. Bir sefer hiçbir araba durmadığı için 50 km`lik yolu yaya eve gittim."


Bir diğer işçi Beşir ise TİGEM`de 10 yıldır çalıştığını belirterek, "Asgari ücretin altında çalıştırılıyoruz, geliş saatimiz beli gidiş saatimiz belli olmuyor eve hasret kalıyoruz. Ben eve gidince çocuklarım uyumuş oluyor. Evden erken çıktığım içinde çocuklarımı görmeden çıkıyorum, bu kadar zor şartlarda çalışıyoruz. TİGEM işçi alımında sürekli dışarıdan başka şehirlerdeki insanı alıyor. Biz Ceylanpınarlılar olarak sürekli mağdur ediliyoruz." dedi. ( Mazlum Gül, Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir