• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Eğitim Bir Sen: "Hukuk Garabeti Sayılan Kararları Gözden Geçirin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Gaziantep'te başörtüsünden dolayı okula alınmayan kız çocuğun hakkını arayan anne Güllü Çevik'e 2 yıl 10 ay ceza verilmesine tepki gösterdi.

 

Konu ile ilgili görüştüğümüz Eğitim Bir Sen Başkanı M. Şafi Özperk, "Son dönemlerde ülkemizde maalesef demokratikleşme, özgürlüklerin önünün açılması, yeni anayasa sürecinin gündeme geldikçe bazı kurumlar, bazı kişiler ve bazı zihniyetlerle adeta başka kurumların rollerini üstlenerekten verdikleri kararla toplumu dizayn etmeye çalışmaktadırlar. Geçmiş dönemde özellikle askeriye ya da basın bu yolla toplumu dizayn etmeye, toplumsal mühendisliğe soyunuyordu" dedi.

 

Ortaçağ Dönemine mi Döndük?
Yerel mahkeme tarafından, okula alınmayan bir kız çocuğunun annesine 2 yılı aşkın ceza verilmesine tepki gösteren Özperk, "Maalesef son dönemde yaşadığımız iki olay toplumsal mühendisliği bu defa yargı yoluyla cübbeliler tarafından yürütülmeye çalışıldı ya da bu tür bir operasyonun olduğunu kanaatini oluşturmaktadır. Birincisi bu Gaziantep'te kız çocuğunun başörtülü olarak okumasını sağlama ve bu anlamda da demokratik sivil tamamen legal yasal tepkilerini gösteren bir annenin yerel mahkeme tarafından 2 yıla aşkın bir süreyle hapis cezasıyla cezalandırılması gerçekten ortaçağ dönemlerine mi döndük? Sorusunu zihniyetimize getirmiştir" şeklinde konuştu.

 

İnançlı Kesimlerin Köle İzaura Muamelesi Görmeleri Rahatsız Edicidir
Hakimlere, savcılara, cübbelilere, yargıçlara karar alırken bir kez daha düşünmelerini kaydeden Özperk, "Özellikle inançlı kesimin, örtülü insanların halen daha bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşları ya da bu ülkenin köle İzauraları muamelesini görmeleri son derece bizi rahatsız etmektedir ve edecektir de. Bizim buradan çağrımız cübbelilere, yargıçlara, savcılara, hakimlere karar alırken bir kesimi memnun etmek, bir kesimi mağdur etmek adına değil, tamamen şeffaf, adil, hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde vicdani bir karar vermeleridir" ifadelerini kullandı.

 

Bu Karar Halkın Vicdanında Yer Bulmayacak
Her ne kadar kendi kararları yasa koyucu tarafından garanti altına alınmış olsa da bu kararın halkın vicdanında yer bulmayacağını kaydeden Özperk, "Tam aksine halkın vicdanına karar verenler bir şekilde bu kararlarından dolayı uzun süre unutulmayacaklardır ve bir şekilde insanların vicdanlarında yargılanacaklardır. Bu çerçeveden de dosyanın mutlaka gideceği Yargıtay'a buradan sesleniyoruz; Hukuk adına, Özgürlükler adına, İnsanlık adına ve demokrasi adına bu tür Hukuk garabeti sayılan kararları gözden geçirmeleri ve olması gerekenleri vermeleridir, beklentimiz bu yöndedir" dedi.(Veysi Rüzgar, Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir