• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Hukukçu Kılıç`tan Haksız Cezaya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİATNEP - Şehitkamil İMKB öğrencisi başörtülü kızı Şüheda Çevik`in eğitim hakkını arayan anne Güllü Çevik`e verilen skandal cezaya tepki gösteren eski Mazlum-Der Gaziantep şube başkanı hukukçu Halil Kılıç, Emniyet, Milli Eğitim ve Yargının hukuksuzlukta birleşerek siyasi ve ideolojik bir kararla başörtülü öğrenci velisine ceza verdiğini belirtti.
 
Mahkemenin Gerekçeli kararını okuduğunu belirten Kılıç,"Mahkemenin verdiği karar yanlış ve keyfidir. Özellikle AK Parti döneminde bir çok şey değişmesine rağmen kendileri gibi düşünmeyen insanlara keyfi muamele yapan, kendisi gibi düşünmeyen insanların başına gelen her şeyi müstahak olduğuna inan bir anlayış hakim olmaya başladı. Özellikle görevi güvenliği sağlamak olan emniyet camiası ve milli eğitim camiasıyla birlikte yargıda da aynı anlayış sirayet etmeye başladı" dedi.
 
Yargıda Müslüman Camialara Karşı Keyfi Kararlarda Artış Oldu
Özellikle son zamanlarda yargının Müslüman camialara karşı aldığı keyfi kararlarla gündeme geldiğine dikkat çeken Kılıç,"Yargıda keyfi muameleler artış gösterdi; dernekleri kapatmalar, sivil çalışmaları engellemeler gibi inancı sebebiyle çocuğunu okula göndermeye çalışan insanlara hukuka aykırı muameleler yapılmaya başlandı. Bu mahkeme kararı da keyfi verilmiş bir karardır. Baştan sona anne hakkında işlem yapılması, dava açılması ve anneye caza verilmesi keyfi bir dava olduğunu göstermektedir" ifadelerine yer vererek bu kararın bozulması gerektiğini belirtti.
 
Öğrencilerin İnançları Gereği Eğitimlerine Devam Etme Talepleri Temel Haklarıdır
İnançları gereği Çocukların eğitimlerine devam etmelerinin bir hak olduğunun altını çizen Kılıç, "Bütün Müslüman camia çocuklarını başörtüsü ile okula göndermeye çalışan ailelere destek olmak zorundadır. bu mücadelede onları yalnız bırakmamak gerekir. Aksi halde bir çok hakkımız elimizden alınır, haklarımızı talep etmediğimizde bize verilenlerle yetinmek zorunda kalacağız. Hakları gasp edenlerle de hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürmek gerek" ifadelerine yer verdi. (Şefik Mert - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir