• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 15 Mayıs 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `"Bu Yanlış Karardan Derhal Vazgeçilmeli"`
Gaziantep`te başörtülü okumak istediği için okula alınmayan kızının hakkını aradığı için anne Güllü Çevik`e ceza verilmesine tepki göstererek, bu yanlış karardan derhal vazgeçilmesini istedi.
 
`Peygamber Sevdalıları "Kararı Verenler Kapatma Heveslileri"`
Mustazaf-Der hakkında açılan kapatma davasının Yargıtayca onanması üzerine Batman Peygamber Sevdalıları Platformu basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Kapılara kilitler vurulabilir, ancak halkların gönlünde taht kuranlar kalplerde taşınır, kalplere de kilit vurulamaz." ifadelerine yer verildi.
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Kök Kenevir Tarlası İmha İdildi`
Batman`da 10 dönümlük tarla içerisinde ele geçirilen 561 bin 442 kök kenevir bitkisi imha edildi.
 
`Villa Park Teras Açılışı Yapıldı`
Batman`ın önemli dinlenme ve toplantı mekânlarından "Villa Park Teras"ın açılışına Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `SP Genel Başkanı İl Divan Toplantısına Katıldı`
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Batman`da her ay düzenlenen İl Divan toplantısına katıldı.
 
`İHL Mezuniyet ve Ödül Coşkusu Birlikte Yaşandı`
Batman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen Mezuniyet Gecesi yapıldı. Programda, İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Lemalar Bilgi Yarışması`nda dereceye giren erkek öğrencilere ödülleri verildi.
 
Batman Gazetesi; `Akboğa`dan Fişleme İddialarına Cevap`
"Eğitimcilerin fişlendiği" iddialarıyla ilgili söylemleri Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa cevaplandırdı. Akboğa yaptığı açıklamada, "Fişleme zihniyetini reddeden, toplumun geçmişte bu tür eylemler nedeniyle haksız yere kamplaştırıldığına inanan bir anlayışa sahip müdürlüğümüz, yönetim politikasının herkesçe bilinmesine rağmen, Milli Eğitim müdürlüğünün fişleme yapan bir kuruluş gibi gösterilmesini üzüntüyle karşılıyorum" dedi.
 
`TPAO, Valiliğe 3.500 Ton Asfalt Verecek`
TPAO. Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık konu hakkında yaptığı açıklamada "Genel müdürlüğümüz, Batman Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği`ne 3 bin 500 ton hibe asfaltı vermeyi kararlaştırdı" dedi.
 
Batman Postası; `Akrepler İluh`ta Uyutmuyor`
Oğlu akrep tarafından sokularak yaralanan 8 çocuk babası Sabri Akkuş, "Gece tavandan üzerimize akrepler düşüyor. Çocuklarım korkudan eve giremiyor, psikolojimiz bozuldu, lütfen bizi akreplerden kurtarın" şeklinde konuştu.
 
`Özürlü Sınavları Kura İle Yapılacak`
Resmi kurumlara alınan özürlüler için uygulanacak sınav ve kura sistemi Resmi Gazete`de yayımlandı.
 
Batman Barış Gazetesi; `Petrol Sızıntısı mı?`
Sason`a bağlı Kelhasan Köyü Binoni Mezrasında ikamet eden yaklaşık 20 kişi, zehirlenme belirtileri ile ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.
 
`Engel(siz)li Alımı!`
Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kura sonucu alınacak olan yaklaşık 100 engelli devlet memuru kontenjanı için başvurular başladı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Mustazaf Der`in Kapatılmasına Tepki`
Açılan dava sonucu kapatılan ve Yargıtayca da kararı onaylanan Mustazaf Der`in tümden kapatılmasına tepki gösteren Peygamber Sevdalıları Platformu, kararın keyfi ve hukuksuz olduğunu belirtti.
 
`Kamalak`tan Vali Turhan`a Ziyaret`
Saadet Partisi İl Başkanlığı`nın yıllık divan toplantısına katılmak üzere Batman`a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Vali Ahmet Turhan`ı ziyaret etti.
 
Batman Umut Gazetesi; `Sevgi-Der`den "Hz. Meryem ve iffet" Konulu Etkinlik`
Batman Sevgi-Der`in düzenlediği "Müslüman Kadınlar Günü" nedeniyle "Hz. Meryem ve İffet" konulu etkinlikte yapılan konuşmalarda, Hz. Meryem ve Hz. Fatma gibi Müslüman kadınların iffet ve hayâlı bir şekilde yaşamalarını ve davalarını sürdürmeleri gerektiği kaydedildi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Köy Meydanında Petrol Fışkırdı`
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Şirketi Batman`da bir köy ortasında petrol aradı. Köy ortasında yapılan sondaj çalışmalarında 4 kuyu açıldı. Açılan 4 kuyuda şuana kadar yapılan çalışmalarda en kaliteli petrolün çıkarıldığı belirtildi.
 
`Karınca Şenlikleri Başladı`
Batman Üniversitesinin düzenlediği 5. Geleneksel Karınca Bahar Şenlikleri merkez kampüsünde kutlandı.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Yanan Motosikletten Çıkan Alevler Binayı Sardı`
Batman`da dört katlı binanın girişinde bulunan motosiklet bilinmeyen bir nedenle yanarken motosikletten çıkan alevler kısa sürede binayı sardı.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Bayan Turhan Anneler Gününü Yaptığı Etkinlikle Kutladı`
Batman Valisi Ahmet Turhan`ın eşi bayan Nuran Turhan anneler günü münasebetiyle tüm annelerin anneler gününü kutlayarak, Yılın annesi seçilen iki bayana plaket, çiçek ve hediyeler verdi.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Bir Mezra Zehirlendi`
Sason-Binoni mezrasındaki zehirlenme vakası çevre köylüleri kaygılandırdı. Batman`ın Sason ilçesine bağlı Kelhasan köyü Binoni mezrasında toplu zehirlenme olayı yaşandı. Bilinmeyen bir nedenden ötürü mezrada önceki akşam ve dün yaklaşık 30 kişi Sason Devlet Hastanesine kaldırıldı. İçme suyu tahlilleri İl Hıfzıssıhha Kurulu`na gönderildi. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir