• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Savcılığa Göre Cinayete Kurban Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Tarih 25 Şubat 2009. 155 Polis İmdat’ı arayan bir şahıs, bir kişinin başından vurulduğunu ihbar etti. Dikmen Keklikpınarı Caddesi’ndeki olay yerine gidildiğinde başından vurulan kişinin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay olduğu anlaşıldı. Ağır yaralı olan Oktay, Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yoğun çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Oktay’ın hayatını kaybetmesinden sonra Ankara Başsavcılığı’nın araştırması başladı. 20 Nisan 2009 tarihinde ise Oktay’ın intihar ettiği tespitiyle takipsizlik kararı verildi. Ancak bu karara Oktay’ın ailesi itiraz etti. Adli tıp ve otopsi raporlarındaki tutarsızlıklara dikkat çekildi. Özellikle solak olan Oktay’ın sağ elini kullanarak intihar ettiğinin raporlarda yer alması en dikkat çeken unsur oldu. Ailenin bu itirazı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi ve dosya tekrar açıldı.

Avukat itiraz etti

Dosyanın tekrar açılmasından sonra bir başka önemli gelişme ise 2011 yılının Eylül ayında yaşandı. Oktay ailesinin avukatı Şenol Özel, Oktay’ın yaralandığı haberini 155’e bildiren Halil Kesici’nin durumunun şüpheli olduğunu iddia etti. Hazırladığı dilekçede özellikle Kesici’nin telefon konuşmalarına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: “Halil Kesici ’nin telefon kayıtlarındaki görüşme süreleri ile dosya ekindeki 155 kayıtlarında yer alan görüşme süreleri birbirini tutmamaktadır. Ayrıca 155 kayıtlarında tarih, saat ve arayan numara yer almadığı için 25 Şubat 2009 tarihinde ve hangi saatlerde yapıldığı ile arayan numaranın Halil Kesici ’nin kullandığı telefona ait olup olmadığı muğlak kalmaktadır. Bu kayıtlarda bir düzeltme ya da ekleme yapılmış izlenimi doğmaktadır. 155 ses kayıtlarındaki arama süreleri ile Halil Kesici ’nin telefon kayıtlarında yer alan görüşme süreleri arasındaki farklılığın giderilmesi zarurettir.”

İşte bu gelişmelerden sonra Oktay olayıyla ilgili son gelişme ise dün yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın ölümü sırasında yanında bulunan ve ailenin dikkat çektiği Halil Kesici hakkında ‘’adam öldürmek’’ suçlamasıyla iddianame düzenleyerek, mahkemeye gönderdi. İddianame UYAP üzerinden Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tevzi edildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda Tesici, ‘’adam öldürmek’’ suçlamasından ‘’müebbet’’, ‘’6136 sayılı kanuna muhalefet’’ suçlamasından da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanacak. Halil Kesici hakkında, ‘’olay anında Oktay’ın yanında kendisinden başka kimse bulunmaması, elinde atış artığı tespit edilmesi ve silah yaralanmasının bitişik atış sonucu gerçekleşmesi’’ sebepleriyle dava açıldığı yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir