• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Danıştay Başkanı`ndan Van`a Umut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Van`ın, yeni bir yapılaşmayla ileriye dönük daha güzel günler yaşayacağını umut ettiğini söyledi.

Muş`taki temaslarının ardından helikopterle Van`a gelen Karakullukçu, Vali Münir Karaloğlu`nu ziyaret etti. Karakullukçu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun mesailerinden dolayı, depremin hemen ardından Van`a gelemediklerini, buna karşın Vali Karaloğlu ile birkaç kez telefonla görüştüğünü kaydetti.

Bazı Danıştay üyeleriyle ziyaret ettiği Van`ın daha önce görev yaptığı illerden biri olduğunu anımsatan Karakullukçu, şunları ifade etti:

``Van`ın, yeni bir yapılaşmayla ileriye dönük çok daha güzel günleri yaşayacağını umut ediyorum. Böyle değerli idareciler her zaman yetişmiyor. Yani her zaman, her yerde bulmanız çok kolay olmuyor. İdare, idarecide başlıyor. Hukuku da kendi içinde üretiyor. Dolayısıyla onlar icra makamları, biz de hukuksal alanlarda onların denetimlerini yapıyoruz. Ahenk içinde, birlik içinde bu ülkenin çok daha ileri seviyelere taşınacağına inanıyorum.``

Vali Karaloğlu da Karakullukçu`nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ``Şahsım ve kent halkı adına size `hoş geldiniz` diyorum. Ziyaretinizin süresi biraz kısa. Sizi şehrimizde daha uzun süre ağırlamak isteriz`` dedi.

Karaloğlu, ziyaret anısına Karakullukçu`ya üzerinde Urartu motifleri bulunan vazo hediye etti.

Ziyarette, Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam ile üyeler Hicabi Ece ve Hasan Demir de yer aldı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir