• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Hemşirelerin Sorunları Adil Çözümler Beklemektedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Kara Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan ebelerin ve hemşirelerin, mesleki konumları ile örtüşen haklar ve çalışma koşulları noktasında önemli sorunları bulunduğunu belirten Kara, "Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır" ifadeleri kulandı.

 

Kara, "İstihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş temposu altında çalışan hemşirelerimiz, halkımızın sağlık hizmet talebinin karşılanması konusunda büyük fedakârlıklarla görevini yerine getirmektedirler. Bu fedakârca çalışmalar karşısında ebe ve hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, her yıl 12-18 Mayıs tarihlerini Ebeler ve Hemşireler Haftası olarak kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına da değinen Kara, Sağlık Bakanlığı'nın gerekli caydırıcı tedbirler almasının önemli bir zaruret olduğunu vurgulayarak tüm ebeler ve hemşirelerin haftasını tebrik etti.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir