• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Cizre Mustazaf-Der Yerel Medyaya Kapatmayı Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Yerel basınla bir araya gelen Mustzaf-Der Cizre Şube Başkanı Ferhan Dündar, Mustazaf Der'in kapatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İlk olarak hukuksuz nitelediği kapatma kararını kınayan Dündar, Cizre'de 2006 yılında hak yolda halka hizmet, halkın dertlerine merhem olarak kurulan Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Genel merkezimizin bir hukuk garabeti sayılabilecek şekilde kapatılıp, Yargıtay tarafından kapatılması onanmıştır. Yeni bir yol haritası için Diyarbakır'da toplanan Şube Başkanları istişare toplantısı yaptı, sonuçları ileri ki günlerde basınla paylaşılacaktır" dedi.

Mustazaf Der Cizre şubesinin kurulduğu günden kapatılana kadar hayırlı faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi: "Binlerce mağdur aileye gıda yardımı, kurban eti dağıtımı, onlarca uzlaşı etkinliği, bilinç artırma çalışmaları, kutlu doğum etkinlikleri, Hz.Nuh'u (a.s.) anma, Dünya Müslüman Kadınlar Günü münasebetiyle Hz. Fatıma, Hz.Hatice'yi anma, Cizre evliyaları ve Melaye Cıziri'yi anma, Dünya Mustazaflar haftası münasebetiyle Halepçe katliamını anma, yoksuluk, cehalet ve ahlaksızlıklarla mücadele noktasında çalışmalarımız olmuştur. 7-11 yaş arası çocukları Namaza teşvik konferansları, Peygmber sevgisini aşılamak için binlerce kitap ve CD dağıtımı, tefecilik ve fuhuşla mücadele, intihar ve boşanmalarla ilgili basın bildirileri yayınladık."

 

Yaptıkları hizmet ve faaliyetlerle asla şımarmadıklarını aksine çalışmalarını arttırdıklarını belirten Dündar, "Yaptığımız çalışmalar bizi Rabbimize daha sıkı bağlamaya vesile kıldı. Ne kadar şükretsek azdır. Bugüne kadar bizlere destek veren, etkinliklerimize teveccüh gösteren, öneri sunan, sponsor olan tüm halkımıza ve derneğimizin üye ve gönüllülerine sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Cizre halkına seslenen Dündar, "Mağdur ve muhtaçlar üzülmesin, bizi kapatmakla gayemizden misyonumuzdan edemeyecekler, yine yanınızda olacağız, yine derdinizle hemhal olmaya çalışacağız, derneğimizi kapatabilirler ama gönlümüzdekini kapatamazlar, merhamet duygusuyla yeni bir süreç, yeni bir sayfayla yine sizinle olacağız inşallah" dedi.

 

Dündar son olarak, kendilerine güvenip destek verenlere ve "Sesimiz oldunuz" dediği basın mensuplarına da teşekkür etti. (Tahirhan Osal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir