• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Aslan Usta 50. Yılında
Anadolu Lisesi ve Maarif Koleji mezunları, Diyarbakır Maarif Koleji ile Diyarbakır Anadolu Lisesi`ne 50 yıldır hizmet veren Aslan Tanaman`ın düzenlediği `köfte ekmek` günü nedeniyle bir araya geldi. Geleneksel güne katılan eski ve yeni mezunlar, okulu da gezerek, anılarını tazeleme fırsatı buldu.

Sosyal Sendikacılık Yapıyoruz
Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Aziz Aslan, Ses`in iddialarını yanıtladı. Aslan, Sosyal sendikacılık anlayışı ile hareket ettiklerini ifade ederek, "Biz bu çalışmaları yaparken, kimse bizden günü birlik politikalarla ve ucuz yapılan sendikacılığı, çatışma ortamını yaratan sendikacılık, sorun yaratan sendikacılığı beklemesin" dedi.

Ergani `de Dolu Yağışı Ekili Alanlara Zarar Verdi
Ergani `de önceki gün aniden başlayan dolu yağışı, herkesi hazırlıksız yakaladı. Cadde ve sokaklarda dolu yağışı çiftçileri de olumsuz etkiledi. Erik büyüklüğündeki dolunun ekinlere zarar verdiğini söyleyen Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel, "Yağmurlar tam çitçinin yüzünü güldürürken, bu dolu hesapta yoktu. Yüzlerce hektarın zarar gördüğünü haberleri alıyoruz" dedi.

Diyarbakır Söz: PKK, İlçe Başkanını Kaçırdı
PKK`nın AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik`i kaçırması olayı ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bir görgü tanığı, terör örgütünün yolu 2 saat boyunca çift yönlü trafiğe kapatarak AK Parti Kulp ilçe başkanının beklediğini söyledi.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir