• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Hz. Meryem Gibi Tesettürünüzle Eğitiminizi Tamamlayın`
Müslüman Kadınlar Günü nedeniyle Batman Sevgi-Der`in düzenlediği "Hz. Meryem ve İffet" konulu etkinlikte yapılan konuşmalarda, Hahamların baskılarına rağmen Hz. Meryem`in eğitimini Mescidi Aksa`da iffetli bir şekilde tamamladığına dikkat çekilerek, "siz çağın Meryemleri de Meryemvari tesettürünüzle eğitiminizi tamamlayın" çağrısında bulunuldu.
 
`Sason`da Öğrenci Yurdu Açılışı ve Temel Atma Töreni`
Batman`ın Sason ilçesinde, inşaatı biten 200 kişilik erkek öğrenci yurdu açılışı yapılırken, 200 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılması için temel atma töreni düzenlendi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Eşzamanlı Kaçak Sigara Operasyonu`
Batman merkez başta olmak üzere 6 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 353 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 18 kişi de gözaltına alındı.
 
`Menderes: En Tehlikeli Madde Sigaradır`
Batman Fen Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı ve zararları hakkında verilen konferansta, maddelerin en tehlikesinin sigara olduğu ve sigaranın her şeyin başlangıcı olduğu belirtildi.
 
Batman Gazetesi; `Batmanlılar `Petrol Şenliğinde` Buluştu`
Petrol şenliği Atatürk Park`ında halkın yoğun ilgi gösterisi ile düzenlendi. TPAO tarafından düzenlenen petrol şenliği Atatürk Park`ında halkın yoğun ilgi gösterisi ile düzenlendi.
 
`Memur Alımında Şok İddia!`
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik kadro için Türkiye İş Kurumu il Müdürlüğüne başvuran bazı kişilerin, ikametgâhlarını Batman göstererek, başvurularını uydurma beyanlarla yaptıkları iddia edildi.
 
Batman Postası; `Raman Dağı Eteklerinde Uçurtma Şenliği`
Batman Belediyesi, Eğitim Sen ve Bahar Kültür merkezinin ortak girişimiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Gökkuşağı Uçurtma Şenliği ile Batı Raman dağı etekleri rengârenk uçurtmalarla süslendi.
 
`137 Sağlık Personeli Hac İçin Yarıştı`
2012 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığının Hac Organizasyonunda görev almak isteyen sağlık personeli için hac sınavı yapıldı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Maliye Bakanı Şimşek Yılın Annesini Ziyaret Etti`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeğenine karaciğerini verip bir hayat kurtaran yılın annesini evinde ziyaret etti.
 
`Temizlik Yapılmayınca Devreye İnekler Girdi`
Batman`ın Kozluk İlçesinde mahalle içlerinde biriken çöpler belediye ekiplerince toplanmayınca devreye inekler girdi.
 
Batman Barış Gazetesi; `SP Genel Başkanı Batmandaydı`
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Batman`da her ay düzenlenen İl Divan toplantısına katıldı.
 
`Batman`da İyi Şeyler Oluyor!`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sason`da 200 kişilik kız yurdunun temelini attı, erkek öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Tarifeli uçakla Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, kara yolu ile Sason ilçesine geçti. Burada 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temelini atan Bakan Şimşek, AK Pati hükümeti döneminde yapılan hizmetleri anlattı.
 
Batman Medya Gazetesi; `50 Kişilik Kadroya 827 Başvuru`
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Kozluk Belediyesi`nde çalıştırılmak üzere toplam 50 kişinin alınacağı işe, 827 kişi başvurdu.
 
`Dev alanda organik tarım`
Batman-Siirt sınırında bulunan Kurtalan`a bağlı Yunuslar köyünde, bölgenin en büyük organik tarım alanı kuruldu.
 
Batman Umut Gazetesi; `Bu Ceza Tahammülü Aşmıştır`
Eczacılar Odası Başkanı M.Emin Beyaz, Gaziantep`te başörtülü kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi kararına tepki göstererek bu gibi cezaların tahammülü aştığını kaydetti.
 
`Alev Alan Motosiklet Binayı Sardı`
Bilinmeyen bir sebeple 4 katlı apartmanın girişinde bulunan motosiklet alev aldı. Alev alan motosiklet kısa sürede binayı sardı. Çıkan yangında 4 kişi dumandan zehirlendi.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Doğum Gününde Can Verdi`
Doğum günü nedeniyle duş yapmak isteyen 2 yaşındaki M.A, banyoda bulunan elektrik kablosuna dokunarak elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan küçük çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
 
Batman Duruş Gazetesi; `İHL Öğrencilerine Kariyer Semineri Verildi`
Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Servisi tarafından organize edilen `Kişisel Gelişim ve Kariyer Semineri` Batman Kültür Merkezi`nde yapıldı.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Hasankeyf Doktorsuz!`
Bahar mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Hasankeyf`te 1.5 aydır doktor yok. İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, doktor sıkıntısını gidermeye çalıştıklarını söyledi ve ekledi; "Bahar mevsiminde hem turist hem de boğulma vakaları göz önünde aldığında Hasankeyf`e bir an önce doktor ataması yapmak zorundayız."
(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir