• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Konya'da Esmaü-l Hüsna ve Hadis Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Eğitim alanında sosyal faaliyetlerde bulunan ÖZKEK YARDER (Öğrencileri Koruma Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği) Ödüllü Esmaü-l Hüsna ve Hadis yarışması düzenledi. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği yarışma, ÖKEK YARDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müşerref Cambaz'ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Cambaz konuşmasında "biz Müslümanlara düşen yavrularımızın ellerlinden tutup onları Kuran ışığında büyütmemiz" gerektiğini dile getirdi. Cambaz'ın konuşmasının ardından Her Yerde Adalet Platformu sözcüsü Av. Özkan Öztürk "Nasıl Bir Gençlik İstiyoruz" adlı kısa bir konuşma yaptı.

Öztürk, Bediuzzaman Said Nursi'nin "halka değil hakka inanan, gerçek özgürlüğü hakta arayan gençlik istiyoruz" sözlerini hatırlatarak "Bu ülkede maalesef 80 yıldan bu tarafa laik sistemli bir anlayış olan çağdaş gençlik ve materyalist bir gençlik ile karşı karşıyayız. Bizler çocuklarımıza sahip çıkmazsak sahip çıkacak onlarca insanlar var. Sadece pozitif ilim değil dini ilimleri de çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Maalesef Allah aşkı ve Peygamber aşkı mevcut eğitim sistemi yoktur ülkemizde. Daha dün basit bir futbol maçı yüzünden ortalığı birbirine katan gençleri görünce gerçekten çok üzüldük" dedi.

Öztürk'ün konuşmasından sonra İlahiyat Fakültesi Hocalarından Salih Zeki Keş bir konuşma yaparak, Rahman süresinin ilk beş ayetini okuyup Allah'ın adıyla okumamız gerektiği belirtti.

Yarışmaya jüri olarak İlahiyat fakültesinden Dr. Şehabettin Kırdar ve Doç. Dr. Adil Yavuz katıldığı yarışma kız çocuklarını okuduğu ilahiler ile devam etti.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir