• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Hükümlü Memur Alımında Şok İddia!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 6 kişilik kadro için Türkiye İş Kurumu Batman il Müdürlüğüne başvuran bazı kişilerin, ikametgâhlarını Batman göstererek, başvurularını uydurma beyanlarla yaptıkları iddia edildi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünün hükümlü statüsünde istihdam edeceği 6 kişilik kadroya başvurmak isteyen diğer illerde yaşayan adayların, uydurma yerleşim yeri belgesi alıp, Batmanlı vatandaşların bir bakıma 'hak gaspı' anlamına gelen bu durumunun mülakat süresine yakın bir zamanda ortaya çıkması, Batman kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı.

Özellikle Diyarbakır, Muş ve Malatya illerinde yaşayan bazı kişilerin, hükümlü statüsünde başvuru yapmak için Batman'da ikamet göstermeleri ve sözlü sınav/mülakat için Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen listede isimlerinin olması tepkilere neden oldu. Daha önceki istihdam alımlarında da 'Batman dışından başvuru alınmayacak' şeklindeki söylemleri hiçe sayarak, bu yöntemle ikametgâhlarını Batman gösteren adayların, Milli Eğitim Müdürlüğünce mülakata alınıp alınmayacağı merak edilirken, değerlendirme komisyonun bu konuda duyarlı davranması bekleniyor.

Daha önce TÜPRAŞ ve TPAO gibi kurumlara işçi alımında benzeri haksızlıkların yaşandığını dile getiren vatandaşlar, milletvekilleri ve ilgili makamların konuya duyarlılık göstermelerini ve Batmanlı vatandaşların haklarının savunulması gerektiğini söylediler. Mülakata hak kazanan Batmanlı vatandaşlar ise olası bir haksızlığı kabul etmeyeceklerini ve haklarını savunmak adına ellerinden gelen tüm hukuki girişimlerde bulunacaklarını kaydettiler. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir