• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Beşiri Belediyesi İşçileri Alacaklarına Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Beşiri Belediyesinde 15-20 yıldır çalışan ve içerde ikramiye ve maaş alacakları bulunan 34 işçiye, 300 bin TL tutarındaki alacakları Başkan Sait Karabulut'un girişimiyle ödendi.

 

İller bankasıyla yapılan uzun görüşmeler sonucunda 300 bin TL kredi alan Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, işçilerin alacaklarını hesaplarına aktararak büyük bir sorunu çözmüş oldu. Belediyede biriken alacakları bulunan işçilerin çoğunluğunu Milli Eğitime ve diğer kurumlara geçen işçiler oluşturuyordu. Yıllardır Belediyede biriken alacaklarının ödenmesinden dolayı sevinçli oldukları gözlenen işçiler Başkan Sait Karabulut'a duyarlığından dolayı teşekkür ettiler.

 

Beşiri Belediye Başkanı Karabulut, uzun yıllardır belediyede hizmeti bulunan ancak yıllardır alacaklarını alamayan işçilerin durumu nedeniyle çoğu zaman rahat uyuyamadığını belirterek, "İşçilerin alacaklarını ödemek benim önceliklerim arasındaydı. Her bir işçinin 10 nüfuslu aileyi geçindirdiğini düşündüğümüzde ne sıkıntı yaşadıklarına hepimiz şahidiz. İller Bankasıyla yaptığım görüşmeler neticesinde 300 Bin TL ödenek aldık ve bu parayı Ankara'dan işçilerin hesabına aktardık. İşçilerin alacaklarını ödemekten dolayı çok mutluyum" dedi.

 

Önceki gün Beşiri'de bir araya gelen işçiler belediye binasına kadar toplu yürüyerek Sait Karabulut'a alkışlar arasında teşekkür ettiler.

 

Belediye İşçileri Başkanı Yemekte Ağırladı
Belediyedeki alacaklarına kavuşan Beşirili işçiler Karabulut'a duyarlılığından dolayı teşekkür etmek için Batman'da Şirin Usta Ocakbaşı'nda yemek verdiler. Başkan Karabulut encümenler, Belediye çalışanlarının da katıldığı yemekte konuşan işçilerden Mustafa Çubukçu, Burhan Karataş, Süleyman Taşkıran yaptıkları açıklamada, Başkan Sait Karabulut'a minnettar olduklarını söyleyerek göreve geldiği günden beri İşçinin hakkını savunan, ilçeye büyük hizmetler sunan Başkan'a aileleri olarak minnettar olduklarını, Beşiri'ye daha fazla hizmet için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söylediler.(Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir