• DOLAR 34.273
  • EURO 37.125
  • ALTIN 3000.825
  • ...
Konteynır Yangınları Durdurulamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da yaşanan iki büyük deprem sonrası çadırlarda barınan depremzedelerin, kış şartlarının ağırlaşmasıyla beraber konteynırlara geçmesi bir nebze olsun yaşam standardını iyileştirmiş, rahat etmelerini sağlamıştı.
Deprem sürecinde yaptıkları insani yardım, aş evleri ve kurdukları çadır ve konteynır kentlerle depremzedelerin gönlünde taht kuran İHH'nın kurduğu konteynır kentte bu gün çıkan yangın, konteynır kent sakinlerine korkulu dakikalar yaşattı.

 

(İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Van-Edremit karayolu Havaalanı kavşağı mevkiinde kurduğu konteynır kente kalan depremzede vatandaşın konteynırında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bir anda büyüyen ve yan tarafta bulunan 2 konteynıra da sıçrayan yangın, bölgeye gelen itfaiyenin müdahalesiyle daha fazla konteynıra sıçramadan söndürüldü.

 

Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından ancak kontrol altına alınan yangında, konteynırlardan biri tamamen yanarken, diğer iki konteynır ise kısmen yanarak zarar gördü. Yangın anında konteynırlarda kimsenin olmaması bir faciayı önlerken, polis çıkan yangınla ilgili soruşturma başlattı. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir