• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Salah`dan Mescid-i Aksa Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Hamas hareketiyle Fetih hareketi arasında varılan anlaşmanın Filistin halkının hak ve hukukunu korumayı esas alması gerektiğini belirterek, işgal altında bulunan Mescidi Aksa kurtarılmadan Kudüs ve Mescidi Aksa`nın Müslümanlar tarafından ziyaret edilmesine karşı olduğunu söyledi.
Şeyh Salah, Mescidi Aksa`nın tehlike içinde olduğunu, işgalcinin her geçen gün düşmanlığını daha da artırdığını, Mescidi Aksa`yı alttan ve üstten veba gibi kuşattığını ifade etti.

Ürdün`de yayınlanan Ed-Düstur gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda Müslümanların Kudüs ve Mescidi Aksa`yı ziyaretlerine de değinen Şeyh Salah şunları söyledi: “Müslümanların elbette buraları ziyaret etmeleri gerekiyor. Ama buralar özgürleştikten sonra ziyaret etmeli.”

Şeyh Salah, Hamas ve Fetih arasındaki anlaşmanın işgale karşı Filistin halkının hak ve hukukunu koruyacak bir sürece ve Gazze, Batı Yaka ve Kudüs`teki Filistinlilerin birleşip başkenti Kudüs olacak Filistin devletini kurmaya zemin hazırlamasına vesile olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.


fiem

Bu haberler de ilginizi çekebilir