• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müşerref: `Ladin Operasyonu Olumlu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in şehid edilmesini “olumlu bir adım” olarak değerlendirdi. Ancak ABD’nin, Ladin’e ülkesi sınırları içerisinde bir operasyon gerçekleştirmesini eleştirdi.

2008 yılında devlet başkanlığını kaybeden Müşerref, Reuters ajansına Dubai’deki evinde verdiği röportajda Pakistan istihbaratının da Ladin’in İslamabad yakınında yaşadığını biliyor olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca El Kaide destekçilerinin ABD ve Pakistan’dan intikam almak isteyebileceklerini ekledi.

Ladin’in öldürülmesini Pakistan halkı için bir zafer olarak niteleyen Pervez Müşerref, “Çok olumlu bir adım ve uzun vadede pozitif etkileri olacaktır” dedi. Müşerref, “Bugün bir savaş kaznadık. Ama teröre karşı savaş devam edecek.” diye konuştu.

Ancak operasyonun ülkesinin egemenliğine gölge düşürdüğünü kaydeden Müşerref, “Pakistan sınırlarının geçilmesi bir ihlaldir” dedi.

Ayrıca Ladin’i bulma konusundaki isteksizliklerinden dolayı Pakistan istihbaratını da eleştiren Müşerref, “Bu bir istihbarat kaybıdır. İstihbarat (Ladin’in yerini) biliyor olmalıydı.” şeklinde belirtti. Müşerref, Ladin’in dağlarda değil de İslamabad yakınında bir yerlerde saklanıyor olmasını da “akıllıca bir davranış” olarak nitelendirdi.

1999’da darbeyle iktidara geldikten sonra iktidara gelen Müşerref, 2013’teki seçimlerde yeniden ülkesine gelmeyi düşünüyor. Geri dönerse tutuklanacağını düşünmeyen Müşerref, ancak suikast girişiminden korktuğunu itiraf ediyor.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir