• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Esad: `Ne Gerekiyorsa Yapın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumartesi günü şehre giren tanklar, kentteki Ömeri Camii`ni de harap ederek en az 4 kişiyi öldürmüştü. Cami, şehirdeki direnişin sembolü haline gelmişti.

Gazeteye bilgi veren Suriyeli bir askerî yetkili, Esed`in kentte tıpkı babasının 1982 yılında Hama`da yaptığı gibi `Tutuklama! Öldür!` stratejisiyle hareket ettiğini öne sürdü. Kenti kuşatan ve gıda maddelerinin dahi girmesine izin vermeyen Suriye ordusunun göstericilerin üzerine ateş açmaktan çekinmediği ifade ediliyor. Görgü şahitleri, evlere girerek arama yapan Suriye güvenlik birimlerinin, 15 yaşından büyükleri tutuklamaktan geri kalmadığını da belirtiyor. Keskin nişancıların ise binaların tepelerinden şüphelilere ateş açtığı ifade ediliyor.

Dün Dera`da yapılan operasyonlarda ise 7 kişi hayatını kaybederken, 149 kişi de tutuklandı. Dünya ile bağlantısı kesik olan kente elektrik ve su da verilmiyor. Güvenlik güçlerinin halka karşı ağır silah dahi kullanması hem rejim ve hem de ordu içinde ayrılmalara sebep olmuştu. Son günlerde iktidardaki Baas Partisi`nden, şiddeti protesto amacıyla 300`den fazla kişi istifa etti.

Dünya Bülteni

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir