• DOLAR 32.354
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2387.074
  • ...
`Hizbullah Önemli Bir Tabana Sahip`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Ruşen Çakır`ın köşesinde ele aldığı ilgili bölüm...

Hizbullah gerçeği

Pazar günü İstanbul Kazlıçeşme’de “Peygamber Sevdalıları Platformu” tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Medyanın çok fazla ilgi göstermediği bu toplantı, Hizbullah’ın son derece önemli bir toplumsal tabana sahip olduğunu bir kere daha gösterdi.

Uzun bir süredir, çeşitli yasal kuruluşlar etrafında yepyeni bir stratejiyle faaliyetlerini sürdüren Hizbullah, yine Kutlu Doğum kapsamında benzer toplantıları Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu’da gerçekleştirmişti. Kazlıçeşme’deki miting gibi etkinlikse Hizbullah’ın sadece bir bölgeyle sınırlı olmadığını, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı her yerde kökleri bulunduğunu gözler önüne serdi. Bu bağlamda Hizbullah’ın Avrupa’da göçmen işçiler arasında da hayli örgütlü olduğunu duyuyoruz.

PKK’nın başını çektiği Kürt siyasi hareketi baskı yoluyla, Hizbullah’ın öncülüğündeki radikal Kürt İslamcılığıysa görmezden gelinerek safdışı bırakılmak isteniyor. Ama olmuyor.

Asıl soru şu: Birbirlerinden ayrı bir şekilde kitleselleşen PKK ve Hizbullah’ın yolları bir süre sonra kesişebilir mi? Kesişirse ne olur?

Ruşen Çakır

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir