• DOLAR 32.539
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2407.462
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Batman yerel gazetelerinde 08 Mayıs 2012 Salı günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com;Valilik Basın Müdüründen İLKHA`ya Ziyaret’

Batman Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Keskin, İlke Haber Ajansı Batman temsilciliğini ziyaret etti.
 

Şehadet Kayıp Değil Kazançtır

5 Mayıs 2011 tarihinde Yüksekova`da PKK/BDP yandaşları tarafından katledilen Ubeydullah Durna`nın şehadet yıldönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti`nde anma programı düzenlendi.
 

Batman Mezopotamya Gazetesi; ‘Gerçek Tarih Film Çekiminde Çıktı
 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan Süryanilerin 20. yüzyılda yoğunlaşan göç öykülerini konu edinen belgesel filmin çekimleri sırasında, 1915 yılında Mardin ve Batman çevresinde yaşayan Süryanilerin de Türklere karşı ayaklandığı, Batman’da yaşayan manevi önder Şeyh Fethullah Hamidi Efendi’nin girişimiyle Süryanilerin koruma altına alındığı ve barışın sağlandığı öğrenildi.
 

Millet, Çözümü Sorunun Kaynağına Tercih Edecek’

AK Parti Batman Nisan Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı
Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda, AK Parti Batman teşkilatının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 

Batman Pusula Gazetesi; ‘Batman’da Torbacılara Operasyon

Batman`da KOM ekiplerinin torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyonda 103 gram esrar ele geçirilirken 6 kişi gözaltına alındı.
 


Übeydullah Durna Anıldı

5 Mayıs 2011 tarihinde Yüksekova`da katledilen Übeydullah Durna`nın şehadet yıldönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti`nde anma programı düzenlendi.

 

Batman Gazetesi; ‘Nüfusumuzun Yüzde 11’i Sigortalı!

“Sosyal Güvenlik Haftası” nedeniyle basınla bir araya gelen SGK İl Müdürü Bayram Özer, ilimizde Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur olmak üzere nüfusun yüzde 11’inin sigortalı olduğunu ve bu sayının Türkiye geneline oranla az olduğuna dikkat çekti.
 

Sağlıkçılar, Şiddete Tepki Gösterdi
 

Tabip Odası, Sağlık-Sen ve SES şubeleri ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında 10 no’lu sağlık ocağında görev yapan Dr. Abdullah Çiçek ile bir hemşirenin saldırıya uğramalarına tepki gösterdiler.
 

Batman Postası; ‘Mucize Kurtuluş

Öğretmen arkadaşlarını köye bıraktıktan sonra görev yaptığı okula dönmek isteyen öğretmenin kullandığı otomobil 200 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazadan sağ kurtularak hastaneye kaldırılan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 

‘Bilinçli Gençlikle Güvenli Yarınlar Konulu Seminer Verildi’
 

"Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Politika ve Strateji Belgesi" kapsamında Batman`da okul müdürlerine ve rehber öğretmenlerine "Bilinçli Gençlikle Güvenli Yarınlar" konulu seminer verildi.
 

Batman Barış Gazetesi; ‘Askerden Sihirbazlık Gösterisi

Karayolları Trafik Haftası nedeniyle trafik bilincini oluşturmak amacıyla Batman’da düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ilk kez il Jandarma Komutanlığına bağlı bir asker  öğrencilere sihirbazlık gösterisi yaptı.
 

‘Nüfusumuzun Yüzde 11’i Sigortalı!’
 

`Sosyal Güvenlik Haftası` nedeniyle basınla bir araya gelen SGK Batman İl Müdürü Bayram Özer, Batman’da Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur dâhil olmak üzere nüfusun yüzde 11’inin sigortalı olduğunu ve bunun Türkiye geneline göre çok az olduğunu kaydetti.
 

Batman Medya Gazetesi; ‘Yüzyıllardır Süren Gelenek’
 

Bölgede yüzyıllardır devam eden ve medrese eğitimi gören genç imamların mesleğe ilk adımı attığı ‘İcazet töreni’ gerçekleştirildi.
 

‘Ilısu Barajı Bir Rant Projesidir’
 

Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, Hasankeyf’i sular altında bırakacak olan Ilısu Projesinin bir rant projesi olduğunu ve bu yanlıştan er yada geç dönüleceğini belirtti.
 

Batman Doğuş Gazetesi; ‘Hastane Önünde Kavga
 

Batman da çıkan kavgada ambulanslarla aynı hastaneye getirilen taraflar, hastane önünde tekrar kavgaya tutuştular.
 

Batman Umut Gazetesi; Kalkınma Bakanı, Üniversitenin Altyapı Sorunlarını Çözeceğiz
 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, valilik ziyaretinde, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`la görüşeceğini belirterek, üniversitenin altyapısı ile ilgili sorunları çözeceklerini ifade etti.
 

Batman Duruş Gazetesi; ‘Köşke Çıkan Batmanlı Öğrenci; Çok Duygulandım’
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Çankaya Köşkünde yüz yüze soru sorma fırsatı tanıyan ‘Cumhurbaşkanına Sorun’ uygulaması kapsamında köşke çıkan Batman Sıddık Tekin Lisesi öğrencisi Ömer Zeki Demir, Cumhurbaşkanı ile karşılıklı oturmaktan mutluluk duyduğunu ve çok duygulandığını ifade etti.
 

Batman Çağdaş Gazetesi; ‘Bahar Şenliği Atatürk Parkında


TPAO’nun gelenekselleştirdiği ‘bahar şenliği’ bu yıl Atatürk parkına kaydırıldı. 13 Mayıs’taki şenliğe Valilik ve Belediye’nin de destek vereceğini belirten TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık; “Geçen yıl TPAO tesislerinde yaptığımız şenliği 15 bin kişi izlemişti. Bu yıl halka açılıp herkesin şenliklere katılmasını bekliyoruz” dedi. (Halid Coşkun -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir