• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Bilecik İl Encümen Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİLECİK - Bilecik İl Encümen toplantısı, Vali Halil İbrahim Akpınar başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Encümen üyeleri Kemal Ünver, Ertuğrul Torun, Hayati Kaba, Nuri Aslan ve Tuğrul Ünsal ile ilgili daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 7 gündem maddesi görüşüldü.

 

Toplantıda, 2012 mali yılı bütçesinden 8 ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine 20 bin liradan toplam 160 bin lira, köylere yardım olarak ayrılan 700 bin lira ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılması ve kullanılması, Pelitözü göleti mesire alanındaki proje kapsamında kiralanan yerlerin kira işlemlerinin belirlenmesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atış poligonunda Bilecik Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübünce gerçekleştirilecek olan trap ve skeet atış müsabakaları için 3 adet trap makinesi alınması ve Söğüt ilçesi Sırhoca köyü, Tepeardı mevkii 102 ada 83 nolu 172 metrekarelik bağ vasıflı parsel üzerine köy muhtarlığından izin alınmadan kaçak olarak ahır yapıldığı tespit edildiğinden 3194 sayılı imar kanunun 42. maddesi gereğince, ruhsat ve eklerine veya imar mevzuatına aykırı olarak inşaat yapan yapı sahibine ve müteahhidine cezai işlem yapılması talepleri görüşüldü.

 

Ayrıca, izinsiz olarak maden üretimi faaliyetinde bulunan kişiye idari para cezası verilmesi, Gölpazarı ilçesi Küçükyenice köyü sınırları içerisinde Darca Boğazı mevkisinde bulunan Darca Hes Santrali inşaatına bağlı olarak Sakarya Nehri içerisinde bulunan tuvanen malzemenin İl Özel İdaresi tarafından kiralanan yerin sözleşmesi bitmesi nedeniyle aynı yer için eleme tesisi ruhsatı verilmesi ile Pelitözü göletindeki mevcut elektrik hattından süzme sayaç takmak suretiyle sulama amaçlı elektrik kullanımı talebi görüşüldü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir