• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan, Mısır`ın Kalkınma Hamlesini Yüklenmeye Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şehid Seyyid Kutub -Allah rahmet etsin- Devrim Komuta Konseyi karşısında durarak; “Devrimi gerçekleştirdiniz. Ancak bizden, yaptığınız devrimi övmemizi beklemeyiniz. Çünkü yaptığınız devrimle şimdiye kadar hiç bir şey yapmadınız. Mısır Devriminin amacı yeni krallar çıkarmak değildir. Onun gerçek amacı İslam’a dönmektir!” Sanki Seyid Kutub bu sözleriyle şuan ki devrimin nasıl olması gerektiğini değerlendiriyor.

İhvan-ı Müslimin, Mısır Devriminin tamamlanmadığının bilincindedir. 1928 yılında Hasan El-Benna, İhvan-ı kurduğunda, Mısır’da iktisadi, siyasi ve sosyal alanlarda düzenlemeler yapacaklarına dair Allah’a söz vermişlerdir. Hasan El-Benna’nın devlet ve hükümet başkanlığına gönderdiği “Nura doğru” adındaki mektubu bunun en güzel delilidir. Hatta son asırda yani 1997 yılında İmam Hasan el-Benna’nın görüşleri yeniden tasnif edilmiş, günümüzün sorunlarına çok etkili çözümler getirdiği müşahede edilmiştir. 2004 yılında Mısır zindanlarında bulunan bazı İhvan yetkilileri, Hasan El-Benna’nın fikirlerini yeniden derlemiştir. Nitekim 2011 yılında gerçekleşen devrimin akabinde Hayrat Eş Şatır, bu fikirleri yetkililere sunmuştur. Evet, ümmeti kalkındıracak onurlu ve huzurlu bir yaşama kavuşturacak olan budur.

İhvan’ın kalkınma programı, çeşitli ülkelerde çok sayıda şahsiyetin ilgisini çekmiştir. Öyle ki bunu anlamak ve bundan istifade etmek için, 50 muhtelif ülkeden insanlar İhvan’ı ziyaret etmiştir. Sonuç olarak, kalkınma programının yedi maddesi üzerinde görüş birliği sağlanmıştır. Bu maddeler:

1. Sürdürülebilir ekonomik kalkınma programının hayata geçirilmesi ve bunun için dışarıdan yatırımların celp edilmesi için gereken zeminin oluşturulması.

2. Toplumda huzur ve güvenin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması, bunun için polisin yeniden yapılandırılması ve İçişleri Bakanlığının yeniden teşkilatlandırılması.

3. Devrimden sonra siyasi yapının yeniden tesis edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması.
4. Eğitim sisteminin yeniden düzenlenerek kalkınma hamlesi için gerekli ve yeterli elemanların yetiştirilmesi için gerekli adımların atılması.

5. Devlet teşkilatının sıfırdan yapılandırılması. Çünkü şuan ki devlet kurumları bağımsız değildir. Eski rejimin uzantısı ve artıklarıdır. Kalkınma hamlesini samimiyetle destekleyecek ve sürükleyecek ciddi devlet kurumlarına şiddetle ihtiyaç vardır.
6. Toplumsal uzlaşmanın sağlanması.

7. Başka ülkelerin de maslahatını gözeten Mısır’ın rolünün yeniden etkin hale getirilmesi.

İster Hayrat Şatır, ister Muhammed Mürsi başkan seçilsin, Mısır Başkanlığını kim kazanırsa kazansın inşallah bu programımız hayata geçirilecektir ve bu kaçınılmaz bir durumdur.
 
Bunun için ne yapmak lazım?

Biz, İslam davasını kılıç ve Kur’an dini olarak bilen kardeşlerimize güveniyoruz. Onların Kur’an’ı tekrar kucaklamalarını, gece namazlarına kalkmalarını ve zikir yapmalarını bekliyoruz. Evet, seherde dua ederek, gündüzün oruç tutarak bunu gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Allaha yemin olsun ki, biz sadece Allah’a itaat ederek başarıyı elde ederiz. Eğer düşmanımız bizi gaflete ve günaha sürüklerse işte o zaman kaybederiz. Aksi takdirde Allah’ın izniyle zafer Müslümanlarındır.

Yazar: Ala Muhammed Abdunnabi
Tercüme: Mücahid Temel

Bu haberler de ilginizi çekebilir