• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Ubeydullah Şehidler Gibi Yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Dernek binasında düzenlenen etkinliğe dernek üye ve günülülerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 20.00'de başlayan program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

"Allah Yolunda Katledilenlere Ölü Demeyin"
Programda bir konuşma yapan İkra-Der Van Şubesi Başkanı M. Necip İlbay, şehidlik ve şehadetin tanımı ve öneminden bahsederek şunları kaydetti: "Günümüzde en fazla istismar edilen konulardan biri de şehitliktir. Şehadetin ne demek olduğunu ve şehidin kim olduğunu rabbimiz bizlere açıklamıştır. Ne diyor rabbimiz, 'Allah yolunda da katledilenlere ölü demeyin' demek ki şehadetin birinci şartı Allah Yolunda olmaktır. Yani Allah yolunun dışında kalan yolların hiçbirinde şehitlik yoktur. Rabbimiz devamla şehidlerin ölmediklerini fakat bizim bunu anlayamadığımızı buyurarak "Zira onlar diridirler rableri katında rızıklanmaktadırlar" demek ki rabbimizin deyimiyle onlara rızıkların en güzeliyle Rableri katında rızıklanmaktadırlar" diyerek şehitlik ve şehadeti kısaca tanıttı.

 

"Bu Dava Allah Yolunda En Azizlerini Feda Etmiştir"
Şehid Ubeydullah Durna'nın hayatını anlatan Mustazaf Der Van Şubesi Genel Sekreteri Ferhat Aköz ise, Şehid Ubeydullah'ın hayatını kronolojik olarak anlatmaktansa davasını ve o makama mazhar olmasındaki etkenlerden söz etmek istediğini söyleyerek, şunları kaydetti: "Ubeydullah Durna'nın hayatını okuduğumuzda gerçekten onun her alanda şehidler gibi yaşadığını görüyoruz. Bu gerek yakın arkadaşlarının anlattıkları gerekse ailesinin anlattıklarıyla mevcuttur. Şehid olmak istiyorsak İslam şehitlerinin hayatını iyice okuyup anlamamız ve onlar gibi yaşamamız lazım. Gerçek anlamda İslam tarihine baktığımızda bu dava her zaman en azizlerini Allah yolunda feda etmiş ve zaferden zafere bu suretle ulaşmıştır" dedi.

 

"Şehidlerin En Büyük Mirası Olan Davalarına Sımsıkı Sarılmalıyız"
Şehadet ve şehitliğin kitaplardan çıkıp pratiğe döküldüğünü anlatan Aköz, "Bizler İslam'ın aziz şehidlerini hep kitaplarda okurduk şehid Ubeydullah'ın şehadeti bu kavramın kitaplardan çıkıp pratiğe döküldüğünü bizlere bir kez daha göstermiştir. Bizlere düşen görev ise şehitlerin bizlere miras olarak bıraktıkları davalarına sımsıkı sarılmak onların yolunu devam ettirmektir" şeklinde konuştu.

 

Program İkra-Der Van şubesi Yönetim Kurulu üyelerinden Yusuf Türk'ün, "Ya Rabbi, sen tüm İslam şehitlerinin ve Şehid Ubeydullah kardeşimizin makamlarını Firdevs cennetleri eyle. Ya İlahi, biz aciz kullarına da şehidlerin yolunda yürümeyi nasip et. Şehit Ubeydullah ve tüm İslam şehidlerinin bizlere bıraktığı miraslarına sahip çıkmayı ve davalarını sonuna kadar sürdürmeyi nasip et. Ey Rabbimiz bizleri şehitlerin kanlarının bereketinden mahrum etme ve bu kanların bereketiyle bereketlenmeyi nasip et" şeklindeki duası ve âmin sesleriyle son buldu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir