• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Şırnak'ta Ubeydullah Anısına Mevlit Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Adını hayırlı hizmetlerle duyuran Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Bayan komisyonunca Ubeydullah Durna'nın şehadetinin birinci yıl dönümü nedeniyle dernek konferans salonunda mevlit verildi.

Mevlit programında bir konuşma yapan Nüfeysa Osal, "Öncelikle şehidimizi yad ediyor, Allahtan rahmet, kederli ailesine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Müşfik annesi bir Ubeydullah'ı kaybetti, ama binlerce Ubeydullah, binlerce Hattab, binlerce şehadet kazandı, ne mutlu o şehide, ne mutlu o anneye, hele vefadar eşi olan Ayşe kardeşimize de Allah sabır versin" dedi.

Osal "Unutmayalım ki bu aziz İslam davası sadece Habbabların, Billallerin, Ubeydullahların davası değildir. Bu yolda yani şehadet yolunda Sümmeyeller, Safiyeler, Zeynep gazaliler de bedel ödedi, kimi kanıyla, kimi gayretiyle, kimi de takvasıyla… Ubeydullah Rabbine kavuştu, kaybetmedi, Kendini Allah'a adamakla peşinen kazandı, önemli olan bizim görevimizi aksamadan yapmamızdır. Nedir görevimiz biliyor musunuz? Ubeydullahları doğuran, yetiştiren bizleriz. Öyle ki, Rabbimiz cennetleri sırf dünya için övünelim diye ayaklarımızın altına sermemiş, bilakis İslam'a hizmet noktasında çocuklarımızı yetiştireceğimiz için sermiştir" dedi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir