• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Alaeddin Keykubat Camii'nde Korkutan Çatlakalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Dünyada sayılı ve önemli eserler arasında yer alan Alaeddin Camii'nin kuzey cephesindeki çatlakların artıp artmadığı akıllarda soru işareti bırakıyor. Vatandaşlar camii için ciddi sorunlar olduğunu düşünürken, uzmanlar ise çatlakların uzun yıllardır aynı boyutlarda olduğunu söyledi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, camide ağır bir problemin olmadığını söyledi. Çatlaklar için çeşitli nedenlerin ortaya atıldığını ifade eden Karpuz,"Tramvayın camiinin etrafından geçmesi ve depremler caminin çatlamasında sebep olarak ortaya atılıyor. Fakat kimse kesin bir kanaat söyleyemez bu konu hakkında. Gerekli titreşim ölçümleri yapıldıktan sonra karar verilmelidir. Ama önceki ölçümlerde sarsılmadığı yönünde kanaatlere varılmıştı Alaeddin Camii Osmanlı döneminde dahi onarımdan geçmiştir. Ağır bir problem gözükmüyor. Zemininde de destek kazıkları çakıldı" dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Alaeddin tepesinde doğal bir höyük olmadığını Alaeddin tepesinde oluşan çatlaklarda tramvayın titreşiminden olabileceğini açıkladı. (M. Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir