• DOLAR 34.231
  • EURO 37.342
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Gürsel Tekin`den Sarıgül Sorusuna Yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gürsel Tekin`le görüşen gazeteci Deniz Zeyrek, dün Melih Gökçek`in ortaya attığı o iddiayı sordu.

Dün akşam Beyaz TV`de konuşan Zeyrek, Mustafa Sarıgül ile herhangi bir yeni oluşumun içinde olacak mısınız diye sorduğu Tekin`in "olur mu öyle şey Ben 30 yıldır CHP`deyim CHP`de kalmaya devam edeceğim.Bu parti benim çocuklarım kadar kıymetlidir " dediğini söyledi.

Zeyrek bu sorunun ardından "Bu istifa genel başkanla iplerinizi kopardığınız anlamına mı geliyor" diye sorduğunu Tekin`in de `Genel Başkanla herhangi bir sorunum yok, başkana desteğimi devam ettireceğim" şeklinde yanıtladığı kaydetti.

Zerek`in edindiği izlenime göre Gürsel Tekin çephesinde Sarıgülle ya da diğer muhaliflerle ittifak kurup kongrede Kılıçdaroğlu`na karşı bayrak açmak gibi bir gündem yok...

Zeyrek bugün yayınlanan yazısında da bu konudan bahsetti...

Tekin: CHP’den ayrılmam

Radikal’e konuşan Tekin, “Genel ve özel sorunlar vardı. Yönetimden istifa ettim. Ancak 30 yıllık CHP’liyim, bu parti benim için çocuklarım kadar değerli. CHP’den başka bir yere gittiğim yok. Sayın Genel Başkan’la ipleri koparmam” dedi. Edinilen bilgiye göre Tekin’in görüşmede kendisine anlattığı sorunların büyük bölümüne katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında, ‘Kararlı görünmese, basına yansımasa kabul etmezdim’ dedi. Kılıçdaroğlu, Tekin’in kendisine anlattığı sorunlar nedeniyle ‘ilgili yardımcıları’na da sert tepki gösterdi. Tekin’in eleştirilerinin Sezgin Tanrıkulu, Bihlun Tamaylıgil, Faik Öztrak gibi MYK üyelerinden de destek bulduğu öğrenildi.

İstanbul’a aday gösterilebilir

Gürsel Tekin’in istifasının ardından “Mustafa Sarıgül ile yeni bir sol parti kurarlar” yorumları yapılmaya başlandı. Ancak, Tekin, Radikal’e “Bu partide siyaset yapmaya devam edeceğim” dedi. Tekin’in temmuzdaki kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu ile ipleri koparması beklenmiyor. Kılıçdaroğlu da büyük kurultayda Tekin’in eleştirilerini dikkate alabilir ve ağırlığını koruyabilir. Bazı MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu’nun Tekin’i İstanbul Belediye Başkanlığına aday göstereceği yorumunu yaptılar.

TWİTTER`DAN DA AÇIKLAMA YAPTI

İstifasına ilişkin Twitter`dan açıklama yapan Gürsel Tekin şunları kaydetti:

- Siyasette yenilenmeye, CHP`ye hizmet etmeye, baharın gücüyle yollara çıkmaya devam edeceğim.

- Bu süreçte her zaman yanıt veremesem de fikirlerinizi lütfen benimle paylaşmaya devam etmenizi rica ediyorum. Benim için çok önemli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir