Sarımsak 100 Kat Daha Güçlü
Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı en sık kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı.
Sarımsaktaki dialil sülfid maddesi zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir tür biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.
Hürriyet`in aktardığına göre, Washington State Üniversitesi`nden Dr. Michael Konkel "bu çok heyecan verici bir sonuç çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor" dedi.
Campylobacter ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteri. Enfeksiyonun belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.
Dünya Bülteni