• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
Katar Gazze'ye 7 yılda 700 milyon dolar yardım yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Fransa`da yayınlanan Le Monde gazetesi, 2006 yılından bu yana abluka altında yaşayan Gazze Şeridi`ne Katar`ın 2012 yılından bugüne yaptığı yardımının 700 milyon dolardan fazla olduğunu yazdı.

Gazetenin Gazze`ye gönderdiği muhabiri, Katar`ın 2012 yılından bu yana Gazze Şeridi`ne yaptığı bağışların 700 milyon doları geçtiğini söyledi.

Haberde, Katar`ın yardımlarının altyapı ve iskan projelerinde, hastanelere yakıt temini gibi acil durumlarda kullanıldığı ifade edildi.

Gazete, Katar`ın yardımlarının Gazze Şeridi`nde savaş çıkmasını önlediğini ve en çok ihtiyaç sahibi olan 100 bin kişiye dağıtılan 100`er dolarları almak için yüzlerce kişinin sabah erken saatlerde postanelerin önünde kuyruk oluşturduğunu bildirdi.

Gazze`yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Katarlı Büyükelçi Muhammed El-Imadi de kalıcı bir barışın sağlanması için serbest dolaşım, gerçek iş fırsatları temini ve günlük yaşamın iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Katar, Gazze Şeridi`ndeki memurların maaşlarının ödenmesi için Kasım ayında altı ay sürecek 150 milyon dolarlık bir yardım programı başlattı.

Katar`ın Gazze Şeridi`ne yaptığı yardımlarla 2006`dan bu yana işgal rejiminin uyguladığı ablukanın etkisini hafifletmeyi amaçladığı belirtildi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir