• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Yoğun tepkiler üzerine, Ebu Salim serbest bırakıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi`ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi milletvekili İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi İbrahim Ebu Salim`i serbest bıraktı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın yaklaşık bir ay önce Filistin Parlamentosu`nu feshettiğini açıklamasından sonra Batı Yaka güvenlik birimlerinin ilk kez bir milletvekilini gözaltına aldığı kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik birimi, milletvekili İbrahim Ebu Salim`i dün Bir Nebala`daki evine baskın düzenleyerek gözaltına almış, milletvekilinin telefonları ile eşinin altın takılarına ve evde bulunan bir miktar paraya el koymuştu.

Milletvekilinin gözaltına alınmasına Filistin halkından, Filistinli gruplardan ve hukuk çevrelerinden yoğun tepki geldi.

Kudüs`e bağlı Bir Nebala beldesi sakinlerinden olan Ebu Salim, Kudüs milletvekili. Milletvekili seçilmeden önce Kudüs Üniversitesi`nde öğretim görevlisiydi.

İşgal güçlerince Mercu`z-Zuhur`a sürgün edilen Hamas liderlerinden biri olan Ebu Salim`in uzun yıllar işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu kaydedildi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir