• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Fetih ve Filistin yönetimi liderlerinin uzlaşıya niyeti yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, El-Aksa kanalında yayınlanan söyleşide, Fetih ve Filistin Yönetimi liderlerinin uzlaşının başarısızlığının sorumluluğunu üstlenmek istemediklerini ifade etti.

Fetih ve Filistin Yönetimi liderlerini ilgilendirenin Gazze Şeridi’ni kuşatma altında tutarak Hamas’ı yalnız bırakmak olduğunu belirten Ebu Merzuk, bu girişimin başarıya ulaşamayacağını bildirdi.

Ebu Merzuk, Filistin halkının birliğinin Oslo araçlarını ve simge isimlerini değiştirecek bir halk iradesi gerektirdiğine işaret eden Ebu Merzuk, ablukanın direniş iradelerini kıramayacağını kaydetti.

Seçimler konusuna da değinen Ebu Merzuk, “Kimse seçim yapılmasına karşı çıkmıyor. Fakat Filistin halkının iradesini yansıtacak dürüst ve güvenilir bir seçim istiyoruz” dedi.

Seçimlerin nasıl yapılacağını görüşmek üzere tüm gruplarla Kahire’de bir araya gelmeye hazır olduklarını belirten Ebu Merzuk, uzlaşının gerçekleşmesi ve birliğin sağlanması için herkese baskı yapmaktan başka seçenekleri olmadığını belirtti.

Ebu Merzuk, Fetih Hareketi ve Filistin Yönetimi liderlerini kastederek, “Bu grubun ablukayı ve bölünmüşlüğü dayatmasına izin veremeyiz” dedi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir