• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
"Türkiye`nin örnek belediyesi olmaya devam edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu yeniden Şahinbey Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.

Göreve geldiği günden bu yana gönüllere dokunan projelerle her kesimden vatandaşın gönlünde taht kurduklarını belirten Tahmazoğlu, üçüncü döneminde de vatandaşın gönlüne dokunacak projeleriyle Türkiye'nin örnek belediyesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Görevde olduğu süre boyunca gerçekleştirdiği projeler ile ilgili bilgi veren Tahmazoğlu, eğitim başta olmak üzere her konuda vatandaşlara destek verdiklerini ifade etti.

"Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına"

Tahmazoğlu, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına" projesi ile 79 bin öğrenciyi uçakla günü birlik olarak Çanakkale'ye gönderdiklerini belirterek, "Öğrenciler Çanakkale'ye giderek ecdat için dua edip vatan toprakları için verilen destansı mücadeleyi yerinde görme imkanı buldular. Birçok öğrencinin ilkleri yaşadığı ziyarette öğrenciler vatan, bayrak ve millet sevgisini hem anlayıp hem de yaşadılar." dedi.

Öğrencilere verdikleri destekler ile ilgili bilgi veren Tahmazoğlu,  "Şahinbey ilçesindeki anaokulu ve ilkokul öğrencilerine 117 adet beslenme kabının yanı sıra 105 bin 800 öğrenciye boyama seti dağıttık. Ayrıca sağlıklı bir nesil için karne hediyesi olarak tüm öğrencilere spor ayakkabı, tişört, voleybol, basketbol ve futbol topları dağıttık. Öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmeleri ve spor yapabilmeleri için okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra 181 tane halı saha ve basketbol sahası yaptık." ifadelerini kullandı.

"2 milyon 500 bin adet kitap dağıttık"

Tahmazoğlu, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için de her ay düzenli olarak kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar ise 2 milyon 500 bin adet kitap dağıtarak her evin bir kütüphane haline gelmesini sağladıklarını ifade etti.

"360 öğrenci umreye gönderildi"

2017 yılında başlattıkları proje kapsamında Peygamber Efendimizin Siyer-i Nebi kitabından sınava girerek okullarında birinci olan 48 öğrenciyi umreye gönderdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Projeyi genişleterek devam ettirdik. Şahinbey Belediyesi olarak 2018 yılında da öğrencileri İslam İlmihali kitabından sınava tabi tutarak 147 öğrenciyi kutsal topraklara gönderdikten sonra bu yılda öğrencileri '40 Hadis 40 Yorum' kitabından sınava tabi tutarak, okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan 164 öğrenciyi daha umreye uğurladık. Şahinbey Belediyesi olarak böylece üç yılda 360 öğrenciyi umreye göndermiş olduk. Şahinbey Belediyesi olarak bu proje ile yeni neslin manevi değerler çerçevesi içerisinde yetişmesine katkıda bulunduk." şeklinde konuştu.

"Sıcak çorba ve yemek ikramı"

Şahinbey Belediyesi olarak günün erken saatlerinde işlerine başlayan vatandaşların ve öğrencilerin içlerini 15 ayrı noktada yaptıkları çorba ikramıyla ısıttıklarını belirten Tahmazoğlu, "Daha önceleri 8 noktada yapılan çorba dağıtımını 15 noktaya çıkardık. Sabahın erken saatlerinde işine ve okuluna giden öğrencilere ve vatandaşlara çorba ikramında bulunuyoruz. Sadece bununla da sınırlı kalmayıp, her gün binlerce vatandaşımızın evlerine sıcak yemek girmesini sağlıyoruz." diye konuştu.

Paranın değil sadece duanın geçtiği sosyal markette ihtiyaç sahibi vatandaşların gönüllerince alışveriş yaparak, ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan markette, et ve süt ürünleri, kıyafet, ayakkabı, gıda ürünleri, temizlik maddeleri kahvaltılık ürünlerden kuru gıda ürünlerine kadar ailelerin ihtiyaç duyabileceği her şey bulunuyor." diye belirtti.

Tahmazoğlu, önümüzdeki dönem proje çıtasını yükselterek güler yüzlü, hızlı ve kaliteli hizmet anlayışı ile gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir