• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Türkiye Uyuşturucu Saldırısı Altında Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Yakalanan uyuşturucu miktarının artması uyuşturucuyla mücadele edildiğini gösterirken gençlere yönelik ciddi bir uyuşturucu saldırısı olduğunun da göstergesi oluyor. Önce Erzurum ardında da İstanbul`da yüksek miktarda uyuşturucu yakalanması akıllara ‘Türkiye uyuşturucu saldırısı altında mı?` sorusunu getirdi. Prof. Dr. Sefa Saygılı ve Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay, saldırının bertaraf edilmesi ve gereken önlemlerin alınması için tüm kesimlere görev düştüğünü belirtti.

“İSTANBUL'DA 850 KİLO ERZURUM`DA 1 TON 535 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ”

İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda 850 kilogram eroin ele geçirildiği ve olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin Sultanbeyli ve Sarıyer'de yaptığı operasyonda 850 kilogram eroin ele geçirilmiş, iki şahıs gözaltına alınmıştır." ifadelerini kullandı. Vali Yerlikaya, başka bir paylaşımında da İstanbul Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda ise bir tırda 500 kilogram uyuşturucu skunk maddesinin ele geçirildiğini bildirdi. Geçtiğimiz günlerde Erzurum`da ise "tek operasyonda yakalanan en büyük miktar" olan 1 ton 535 kilogram eroin ele geçirilmiş 4 kişi gözaltına alınmıştı.

2018`de 46 TON UYUŞTURUCU YAKALANDI

İç İşleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2018 yılında gerçekleştirilen 147 bin 562 uyuşturucu operasyonunda 204 bin 780 kişi gözaltına alındı, bunlardan 23 bin 134'ü tutuklandı. Operasyonlarda yaklaşık 18 ton eroin, 1 ton 165 kilogram kokain, 8 milyon 556 bin 529 hap, 1 ton 168 kilogram bonzai ele geçirildi. Açıklamada toplamda ise 46 ton 341 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise son 3 yılda yakalan uyuşturucu miktarının 14 kat arttığını ifade etmişti. Yakalanan uyuşturucu miktarının artması saldırının boyutlarını da gözler önüne seriyor.

“YAKALANAN MADDE MİKTARI ARTIKÇA TEHLİKE DE ARTIYOR DEMEKTİR”

Ekonomik ve siyasal savaşla birlikte Türkiye`nin uyuşturucu saldırısı altında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sefa Saygılı, “Türkiye`yi zayıflatmak istiyorlar. İslam ülkelerine liderlik edebilecek bir konumda olduğu için yaklaşık yüz yıldan beridir yani 1910`lu yıllardan beri Türkiye`yi uyuşturucu saldırısına maruz bırakıyorlar. Umut vadeden gençlerimizi uyuşturup onların düşünmesini ve iş yapmasını engellemek istiyorlar. Yakalanan madde miktarı artıkça tehlike de artıyor demektir. Uyuşturucuyla her yönüyle mücadele etmek gerekiyor. Sivil Toplum Kuruluşları ve medya da bu mücadelenin içerisinde yer almalı. Gençlerimizi de kültürümüze dinimize uygun şekilde yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi bu maddelerden uzak tutmak için donamlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor.”

“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 8`E DÜŞTÜ”

Uyuşturucu bağımlısı sayısına dair çarpıcı istatistikler veren Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Uyuşturucu belası maalesef her geçen gün ülkemizi daha ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Biz sadece İstanbul`da 500 bin kişinin bu belaya bulaştığını, 200 bin kişinin buna bağımlı olduğunu öngörüyoruz. Kullanım yaşı inanması güç ama 8`e kadar düşmüş durumda. Sentetik uyuşturucudan ölümlerde Avrupa 1.siyiz” ifadelerini kullandı.

“EN KÖTÜSÜ DE NORMALLEŞMESİ”

Bu tabloya bakıldığında artık ülkemizin uyuşturucu için hedefte olduğunu ifade edebiliriz diyen Ay, “Genç nüfusumuz çok fazla ve zehir tacirlerinin hedef aldıkları esas kitle de gençlerimiz. Düşünün Anadolu`da bir ilimizde lise okul servisinde torbacı yakalanıyor. Sokaklarda, uyuşturucu kullanmış ve kendinden geçmiş gençlerimize rastlıyoruz ve daha da kötüsü bu artık normal bir şeymiş gibi algılanıyor” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYADA UYUŞTURUCU KULLANIMI ÖZENDİRİLİYOR”

Herkesin üzerine düşen sorumlukları olduğunu belirten Ay, “Devlet organlarının ciddi çalışmaları var. Onlara teşekkür ediyoruz ancak bu sadece devlet eliyle yürütülecek bir mücadele alanı değil. Topyekûn elimizi taşın altına koymalıyız. Şunu da ifade etmek istiyorum derneğimizin ARGE biriminin ciddi çalışmaları var. Özellikle sosyal medyada uyuşturucu kullanımı sanki doğal bir şeymiş gibi gösteren sayfalar mevcut. Gümrüklere sahip çıkmak ya da narkotik ekiplerinin yaptığı çalışmalara ek olarak bu alanlarda da ciddi bir denetime ihtiyaç var” dedi.

“SİVİLCE İLACI DİYE SENTETİK UYUŞTURUCU VERİYORLAR”

Gençlere seslenen Bilal Ay sözlerini şöyle noktaladı: “ Uyuşturucu zehirdir. Size bunu satmak isteyenler, size bunu önerenler sizin dostunuz olamaz. Zaten size bunu uyuşturucu diye pazarlamıyorlar da. Sivilce ilacı diyorlar. Zayıflatıyor diyorlar. Sentetik uyuşturucuları bir kez kullandığınızda zaten bağımlı oluyorsunuz. Bir şekilde bu batağa düşmüş kardeşlerimiz de bu illetten kurtulmak için gerekeni yapsınlar. Dernek olarak yanınızdayız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir