• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
"Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerle yetiştirmek istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Merkez İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinin Akademik Danışma Kurulu Toplatısı'nda konuşan Okul Müdürü Süleyman Yavuzer, öğrencinin, fizik, kimya veya matematik bilmesinin yeterli olamayacağına dikkat çekerek, "Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerle yetiştirmek istiyoruz." dedi.

Van Merkez İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Akademik Danışma Kurulu toplantısına, 19 öğretim üyesi ve danışma kurulu üyeleri katılım sağladı.

Toplantı da bir açılış konuşmasında bulunan Van Merkez İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Süleyman Yavuzer, toplantıya katılan milletvekili ve öğretim üyelerinin çoğunluğunun kendisi gibi imam hatip liselerinden mezun olduğunu söyledi.

Okullarının fen ve sosyal bilimler proje grubuna dâhil edildiğini belirten Yavuzer, çoğu imam hatip okullarında olduğu gibi kendi okullarında da bu anlamda mesafe kat ettiklerine değindi.

Yavuzer, "Bu okulumuzda 5 idareci, 50 öğretmen 10 personelle hizmet etmekteyiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılı döneminde din öğretim genel müdürlüğümüzün imam hatiplerin yeniden hayata geçirmek maksadıyla başlattığı projeler kapsamında okulumuz fen ve sosyal bilimler proje grubuna dâhil edildi. Proje gurubu ilk öğrencilerini 2016-2017 yılında aldık. Önceki yıl taban puanımız 211 iken o yıl taban puanımız 386'ya yükseldi. Bir sonraki yıl taban puanımız 438'e yükseldi. Türkiye'de sınava giren öğrencilerden yüzde 10'luk dilime giren öğrencileri alan okul haline geldik. Proje grubu öğrenciler bu yıl üçüncü sınıftalar ve önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Okulumuzda 2 mescidimiz, 460 kişilik konferans salonumuz, 360 kapasiteli kapalı spor salonumuz, 260 öğrencinin kaldığı pansiyonumuz, interaktif Kur'an-ı Kerim Odamız, enstrümanlarımızın olduğu müzik odamız, tam donanımlı bilgisayar odamız mevcuttur." diyen Yavuzer, imam hatiplerin her alana yönelerek gelişim sağlamaya çalıştığını kaydetti.

"Öğrencinin fizik, kimya ya da matematik bilmesi yetmiyor"

Fen derslerinin yanı sıra milli ve manevi duyguları zihinde tutacak derslerin de görülmesi gerektiğinin altını çizen Yavuzer, "Fen Lisesi ile aynı krediyle öğrenci yetiştiriyoruz. Fen lisesi ders ve kredilerine ek olarak öğrencilerimiz milli ve manevi duygularını zihinde tutmak için mesleki derslerimiz de vardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük ki bir öğrencinin çok iyi fizik, kimya ya da matematik bilmesi yetmiyor. Çocuklarımızın doğduğu topraklara bir aidiyetinin de olması gerekiyor. Mensubu olduğu dine aidiyetinin olması lazım. Millet kavramına karşı aidiyetinin olması lazım. İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizi hem bilimsel anlamda fen lisesi öğrencileriyle yarışır hale getirmek ve hem de milli ve manevi değerlerle yetiştirmek istiyoruz." ifadelerini kaydetti.

"Eğitime dönük algı ve bakış açıları değişiyor"

Milli Eğitim Bakanlığının vizyon belgesini açıkladığını hatırlatan Yavuzer, Eğitime dönük algı ve bakış açıları değişiyor. Kapılarını çaldığımızda bizlere her türlü desteği sunuluyor. Van YYÜ Öğretim Üyelerine, Din Öğretimine bağlı proje okulları olarak 'Okulumuzu geleceğe nasıl taşıyabiliriz, okulumuzu akademik sosyal ve kültürel anlamda geleceğin okulu haline nasıl getirebiliriz?' diye çaba içerisindeyiz. Efendimiz Hazreti Ali'nin de buyurduğu gibi 'Çocuklarınızı yaşadığınız döneme göre değil, yaşayacağı döneme göre yetiştirin.' tespitini kendimize bir hareket ve mihenk noktası olarak belirledik. Sizlerle birlikte akademik danışma kurulu oluşturmak istiyoruz."

Toplantıya; Ak Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Salih Arı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hasan Basri Memduhoğlu, Tıp Fakültesi Yeni Doğan Bölüm Başkanı Prof.Dr Oğuz Tuncer, Prof. Dr. İsmail Ekin, Prof. Dr Hasan Çiçek, Prof. Dr Zihni Meral, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Doç.Dr Mucip Tapan, Doç. Dr. Ramazan Sak, Doç. Dr. Necdet Taşkın, Doç. Dr. Abdulhadi Timurtaş, Doç. Dr. M. Zeki Duman, Doç. Dr. Eyüp Aktürk, Doç.Dr Halil İbrahim Yavuz, Dr. Öğretim Üyesi Yahya Hiçyılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şirin Demir, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş, İpekyolu İlçe Müdürü Şükrullah Yavuzer, Tuşba Gençlik Spor İlçe Müdürü Ebubekir Şahin, Okul Aile Birliği Başkanı Salih Aktaş, Kerem Baynal ve Okul Aile Birliği Üyesi M. Salih Geçken katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir