• DOLAR 32.263
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2412.136
  • ...
Yılın ilk koordinasyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu yatırımlarının paylaşıldığı ve kurumlar arası işbirliğine ihtiyaç duyulan konuların istişare edildiği İl Koordinasyon Kurulunun 2019 yılı birinci dönem toplantısı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Vali Bilmez, yatırımcı kurumlar ve 14 belediyenin tarım, inşaat, enerji, ulaştırma, turizm, eğitim, sağlık ve farklı sektörlerden toplam 973 projesinin bulunduğunu söyledi.

Vali Bilmez, yatırım değeri toplam 4,2 milyar TL olan projelerden  474'ünün devam ettiğini, 112 projenin ihale aşamasında olduğunu, 303 projenin tamamlandığını ve 84 projeye de hala başlanmadığını dile getirdi.

Yatırımcı kurumlara ve belediyelere yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden Vali Bilmez, "Biten tesislerin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2019 yılı bütçe programları belli olduktan sonra, mevcut yatırımlarımızla birlikte yeni projelerimizi de bir an önce hayata geçirmeye çalışacağız. Daha önce Van'da 4 yıl geçmişim var. Van'ı biliyorum. Yapısını, sokağını bilirim. Deprem sonrası Van çok ciddi anlamda değişmiş, adeta yenilenmiş. Bu koordinasyon toplantısının ve kentimize yapılacak yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinden temsilcilerin yanı sıra kamu yatırımı bulunan diğer kurumların müdürleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliği yaptı.

Toplantı, kurumların bilgilendirme sunumları, kurumlar arası istişare, soru cevap bölümü ve koordinasyona ihtiyaç duyulan konularda kurum temsilcilerinin karşılıklı görüş alışverişiyle tamamlandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir