• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır`da Yüzlerce Öğrenci Sütten Zehirlendi(2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı`nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü Programı" kapsamında Diyarbakır`da bugün sabah saatlerinde ilköğretim öğrencilerine dağıtılan sütten çoğunluğu merkez Bağlar ilçesi olmak üzere 20 okuldan 500 kişinin zehirlendiği öğrenildi.

Özellikle Bağlar ilçesindeki okullarda süt zehirlenmesi yoğun bir şekilde görüldü. Okullara dağıtılan sütlerden içen öğrenciler Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesine, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine Özel Memorial Hastanesi ve Özel Sultan Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Sadece Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yaklaşık 250 öğrencinin kaldırıldığı öğrenilirken bu öğrencilerden 3`nun durumunun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükleri belirtildi. Ayrıca Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırılan öğrencilerden de 3`nün yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yer kalmadığı için zehirlenen öğrencilere ilk müdahale yapıldıktan sonra takılan serumlar ile dışarıda bekletilmeleri öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu.

Diyarbakır`da şu an hemen hemen tüm ilköğretim okullarının yanında öğrenci aileleri endişeli bir bekleyiş içinde çocuklarının okuldaki durumunu öğrenmeye çalışıyor.

Öte yanda kendileri ile görüştüğümüz okul idarecileri ve hastane yetkilileri zehirlenme vakasında şimdiye kadar herhangi bir ölüm olayının olmadığını açıkladılar. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir