• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
CHP`den 1 Mayıs için Araştırma Önergesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığı`na sunulan araştırma önergesinde, 1 Mayıs`ın ilk kez 1976 yılında, olumsuz bir olay yaşanmaksızın Taksim Meydanı`nda coşkuyla kutlandığı kaydedildi.

Bir yıl sonra, 1 Mayıs 1977`deki eyleme ise kan ve gözyaşının düştüğü, ülkenin katliama tanık olduğu ifade edilen önergede, şöyle denildi:

``Olay sonrası katliam, başlangıçta sol içi çatışma olarak gösterilse de kısa zaman içinde olayın planlı, örgütlü organizasyon olduğu anlaşılmıştır. Menfur olayın sorumluları maalesef bulunamamış, katliam aydınlatılmak istenmemiştir. Kanlı 1 Mayıs Türkiye için dönüm noktası olmuş, o tarihten sonra ülke çapında şiddet ve terör eylemleri artarak devam etmiş, çatışma ve ölümlerin önü alınamamıştır. Bu yönüyle açıktır ki 1 Mayıs 1977 katliamı, 12 Eylül darbesine zemin hazırlayan temel olayların, provokasyonların başında gelmektedir.

Ülkemiz için yazılan karanlık senaryoların hayata geçirilmesinde kilit rol oynayan 1 Mayıs 1977 katliamının yurtiçindeki ve yurtdışındaki bağlantılarının tespiti ve aydınlatılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz.``


AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir