• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
TARİHTE BUGÜN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1517: Osmanlı ordusu Ridaniye Savaşında Memluk ordularını yendi. Bu savaşın ardından Osmanlılar hilafetin kendilerine geçtiğini iddia ettiler.

1666: Tac Mahal'i yaptıran Moğol imparatoru Şah-ı Cihan lakaplı Hürrem Şah, Hindistan'da 74 yaşında öldü.

1905: Birinci Rus devrimi başladı. Çar birliklerinin Kışlık Saray'a dilekçe vermek için yürüyüşe geçen işçilere ateş açmaları ve Kanlı Pazar olarak anılan günde, 500 işçiyi öldürmeleri üzerine ayaklanmalar baş gösterdi.

1932: İstanbul Yerebatan Camii'nde ilk defa Hafız Yaşar Okur tarafından Türkçe Kur'an okundu.

1957: işgal rejimi israil ordusu Sina Yarımadası'ndan çekilmekle birlikte Gazze Şeridi'ndeki işgalini bir süreliğine devam ettirdi.

1972: Brüksel Antlaşması imzalandı. Bu antlaşmaya göre; Birleşik Krallık, İrlanda, Danimarka ve Norveç 1 Ocak 1973'ten itibaren Avrupa Ekonomik Topluluğu'na üye olacak.

1985: Türkiye`de bulunan Bulgaristanlı göçmenler, Birleşmiş Milletler ve Cumhurbaşkanına 1000 imzalı birer telgraf çekerek, Bulgarlaşmayı kabul etmeyen 12.500 Bulgar vatandaşı Türk'ün, çeşitli baskılara maruz kaldıklarını ve isimlerinin zorla değiştirildiğini belirterek, durumu protesto etmelerini istediler.

İnsanların kendi dillerinde çocuklarına, köylerine, mahallelerine isimler koymasını yasaklamak, dillerini yasaklamak gibi asimile fiiller kimden sudur ederse etsin, kimin üzerinde yapılıyor olunursa olunsun insani değildir, ahlaki değildir. Bulgarların Türkleri asimile etmek için isimlerini Bulgarlaştırmaları, Türkçeyi yasaklamaları elbette barbarlıktır. Ama bunun empatisini yapmayan zamanın Türkiye yöneticileri başka dillere ve milletlere de aynısını yaptılar. Bunun çözümlemesini tarih elbet yapacak ve yeni nesiller bu ikiyüzlülüğü tabi ki yargılayacaktır.

1987: Yüksek Sağlık Şurası, tüp bebek uygulamasının Türkiye'de de başlatılmasını kararlaştırdı.

1998: Kumarhaneler kapatıldı.

2003: Anayasa Mahkemesi, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın genel başkanlık yetkilerinin tedbiren önlenmesi istemi konusunda ''karar verilmesine yer olmadığına'' hükmetti. Yüksek Mahkeme, Erdoğan'ın ''kurucu üyelikten ayrılmış olmakla genel başkanlığının da sona erdiğini'' kararına gerekçe gösterdi. Başkanvekili Haşim Kılıç, Erdoğan'ın bundan sonra başkanlık yetkilerini kullanamayacağını belirtti. Aynı gün AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevini sona erdirdi.

2007: 19 Ocakta öldürülen Hrant Dink'in cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

2008: Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili soruşturmada emekli Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, gazeteci Güler Kömürcü, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, Susurluk davası hükümlüsü Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

2012 : Mısır'da 30 Yıllık Mübarek Rejiminin Devrilmesinin Ardından Yapılan İlk Özgür Seçimlerin Resmi Sonuçları Açıklandı.

Seçimlerin Galibi Müslüman Kardeşlerin Hürriyet Ve Adalet Partisi Oldu.

Müslüman Kardeşler Tarafından Kurulan Hürriyet Ve Adalet Partisi Oyların Yüzde 47'sini Aldı. Hürriyet Ve Adalet Partisi Seçimden 235 Milletvekili Çıkardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir