• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
TARİHTE BUGÜN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1522: Osmanlı Donanması Rodos`u fethetti.

1793: Vatana ihanetten suçlu bulunan Fransa kralı 16. Louis, giyotinle idam edildi. 

1924: Vladimir İlyiç Lenin öldü. Lenin Rus Ekim Devrimin lideri olup Sovyetler Birliği Komünist Partisinin de ilk genel sekreteridir. Lenin aynı zamanda Marksist teorik ve felsefi yazıların yazarı olarak bilimsel sosyalizmin Marx ve Engels sonrası geliştiricilerindendir. Kendisi, Marksizm üzerine kurulmuş politik ve ekonomik bir teori olan Leninizm'in de kurucusudur. Leninizm, Marksizmin çağın gereklerine göre hem kuramsal hem politik hem de ekonomik alanda, temel ilkelere bağlı kalarak yeniden uyarlanması olarak anlaşılır. Diğer bir deyimle Leninizm, Marx ve Engels ile teorisi oluşturulan İblis Düşünce sisteminin pratik halidir.

1925:  Arnavutluk Cumhuriyeti ilan edildi.

1941: II. Dünya Savaşı: Avustralya ve Birleşik Krallık birlikleri Tobruk-Libya'ya saldırı başlattı.

1943: Varlık Vergisi ödemesinin son günüydü. Vergisini ödemeyen mükelleflerin ev ve işyerlerindeki malları haczedildi. Daha sonra da icra yoluyla satış yöntemiyle vergileri tahsil edildi.

1953: Türkiye Petrollerinin işletilmesiyle ilgili olarak ilk anlaşma bir Amerikan şirketiyle yapıldı.

1977: Amerika Birleşik Devletleri başkanı Jimmy Carter, Vietnam savaşı sırasındaki asker kaçaklarının hemen hepsini affetti.

1991: Olası bir Irak saldırısına karşı, Türkiye'de belirli noktalara Patriot savunma füzeleri yerleştirildi.

1992: İstanbul'da evlerde doğal gaz kullanılmaya başladı.

1997: Atatürkçü Düşünce Derneği, Başbakan Necmettin Erbakan hakkında konutta verdiği yemek nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

1997: İçişleri Bakanı Meral Akşener`in, ‘Emniyet Müdürleri Kararnamesi`ni Başbakan Erbakan`a imzalattıktan sonra, taslakta değişiklik yaparak Cumhurbaşkanı Demirel`e götürdüğü ortaya çıktı.

2003: AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, haksız malvarlığı edindiği iddiasıyla yargılandığı davada suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

2004: Trişinellozis hastalığının ortaya çıkmasıyla İzmir'de alınan numunelerin tahlili sonucu, sığır etine domuz ve at eti karıştırdığı belirlenen 4 işyeri mühürlendi. Trişinellozis Hastalığı; “Domuz etlerinin çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilmesi sonucu bulaşır. İnsandan insana bulaşmaz. Hastalık, hastalıktan etkilenen organlara göre hafif bir formdan öldürücü bir tabloya kadar farklı klinik seyirler gösterebilir” şeklinde tarif edilmektedir.

2004 başlarında İzmir`de kimi işyerlerinin etli yemeklerde kullandıkları etlere özellikle domuz eti karıştırdıkları ortaya çıkmış, yüzlerce kişiden alınan tahliller İtalya`ya yollanmıştı. Gelen tahlillerde serum örneklerinden gelen sonucun çoğu kişide pozitif olduğu yani yani kesin tanı konulduğu tespit edilmişti.

2008: Türkiye nüfusu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 2007 sonu itibarıyla 70 milyon 586 bin 256 kişi olduğu açıklandı. Ülkede ikamet eden 98 bin 339 yabancı uyruklu sayısı düşüldüğünde Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısının 70 milyon 487 bin 917 kişi olduğu bildirildi.

2008: Türkiye'de İlk Kez Yüz Nakli Ameliyatı Yapıldı. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Gece Başlayan Ameliyat Yaklaşık 9 Saat Sürdü.Operasyonla, Uşak'ta Beyin Ölümü Gerçekleşen Ahmet Kaya'dan Alınan Yüz, Antalya'nın Manavgat İlçesine Bağlı Gebece Köyünde Yaşayan 19 Yaşındaki Uğur Acar`a Başarıylanakledildi. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan Başkanlığındaki Ekip, Ayrıca Dünyada İlk Kez Uygulanan Bir Hastaya İki Kol Ve Bir Bacak Nakline İmza Attı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir