• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
"Eğitime yeterli değeri veren toplumlar dünyaya yön vermiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta düzenlenen "2023 Eğitim Vizyon Çalıştayı"nda konuşan Vali Mehmet Aktaş, eğitime yeterli değeri veren toplumların dünyaya yön verdiğinin altınız çizerek, , eğitimsiz toplumların kaos ile karşı karşıya geldiklerine vurgu yaptı.

Bireysel ve toplumsal başarı, mutluluk, huzur ve kalkınmanın temel kaynağının eğitim olduğunu belirten Aktaş, "Eğitime yeterli değeri vermiş, yeterli kaynağı ayırmış ve eğitim bilinci yüksek toplumlar her zaman dünyanın en gelişmiş toplumları olmuştur ve dünyaya yön vermişlerdir. Bizim de kadim geçmişimizde olduğu gibi bu öncülüğü en iyi şekilde yaptığımızı biliyoruz. Tam tersine eğitim alanında geri kalmış toplumlar ve milletler maalesef sıkıntı yaşamışlardır. Kaosu yaşamış ve geri kalmışlardır. Bugün ülkemiz, dünyanın 16'ncı ekonomisidir ve dünyada uluslararası alanda sözü geçen, sözü dinlenen bir ülkedir. Biz bu seviyeyi yetişmiş insan gücümüz ve eğitim seviyemiz ile yakaladık. Çünkü bizler, ülke olarak çok büyük kaynaklara ve coğrafyaya sahip değiliz. Bizi bu noktalara getiren, yetişmiş insan gücümüzdür. Ama bununla birlikte hiç şüphesiz eksiklerimiz, açık alanlarımız ve yapmamız gereken çok işler var." ifadelerini kullandı

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin, saldırılarında hedef aldığı ilk kurumların eğitim kurumları olduğunu ve bu saldırılarla çocukları eğitimden koparmak, kötü emellerine alet etmek olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından 'Eğitim' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konu başlıklarına göre ayrılmış grupların çalışmalarıyla 2 gün süren Çalıştay'da hazırlanan rapor, Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün süren çalıştaya, Vali Aktaş'ın yanı sıra Rektör Mehmet Emin Erkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğretmenler katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir