İnsanın Ölümden Kaçması İnsanı Ölümden Kurtarmaz!
Aylık Vuslat Dergisi "Ölüm Bir Son mudur?" başlığıyla bu ayki sayısını çıkardı.
HABER MRK - Vuslat Mayıs sayısında da "dosya, öykü, düşünce, sağlık, eğitim, İslam dünyası" yazıları ile yine dopdolu
Bu Ay Dergide Öne Çıkan Konu Başlıkları
Hepimiz Ölümle Nişanlıyız
Ölüm, hepimiz için kaçınılmaz bir gerçektir. Doğan her canlı zamanı yeri ve vakti geldiğinde ruhunu Rabbine teslim edecektir. Bir bakıma hepimiz ölümle nişanlıyız. Hiç ölmeyecek gibi yaşamanın bize hiç bir faydası yoktur. Tam aksine bir Müslümana, yakışan yarın ölecekmiş gibi yaşamasıdır. Çünkü Rabbimiz "Her nefis ölümü tadacaktır" hakikatini bize Vahiy yoluyla bildirmiştir. Bize düşen, bu fani dünyada ölüme hazırlık yapmaktır. Tıpkı evliliğe hazırlık yaptığımız gibi. Şunu unutmayalım ki, bizden önce birçok nesil geldi geçti, birçok insan geldi geçti, bizde bir gün aynı şekilde ölümle kucaklaşacağız.
Allah'a Yakınlık Güzel Bir Ölüme Yakınlıktır
Ölüm, bize şah damarımız kadar yakın iken, nefsimiz hala bu gerçeği anlamakta zorluk çekiyor. Her geçen gün bir sevdiğimiz bizi bırakıp gidiyor. Biz de bir gün sevdiklerimizi bırakıp gitmek için her an gelmesi muhtemel ecelimizi bekliyoruz.
İslam belgelerinde ölümden en çok korkanların Yahudiler ve Allah'a şirk koşanların olduğu tespit edilmiştir. Ölümden korkanların genelde Allah'tan uzak olan kimseler olduğu görülmektedir. Oysaki Allah'a yakınlık güzel bir ölüme yakınlıktır.
Şairin dediği gibi: ölüm belki yarın, belki yarından da yakındır bize!
Ölümün bizi nerede, ne şekilde yakalayacağını bilmediğimize göre, ölüme hazırlıklı olmalı, Al-lah'ın emirlerine uyup yasaklarından sakınmaya çok dikkat etmeli¬yiz.
Prof. Dr. Selim Özarslan "İnsan Ölümden Neden Korkar" yazısında insanların niçin ölümden korktuğuna sizin için cevap aramaktadır.
Prof. Dr. Süleyman Toprak "Kabir Hayatı" isimli makalesi ile kabir hayatı yok diyenlerin tezini delilleriyle birlikte çürütmektedir.
Hüseyin Kerim Ece "Hayat İçin Ölümü Hatırlamak" araştırma yazısında ölüm anı (sekratu'l-mevt) nasıl gerçekleştiğini, Kur'an ve Sünnet ışığında ele almaktadır.
Nasruddin Yasin "Ehl-İ Sünnet'te Cenaze Ahkâmi" yazısıyla ölüm sırasında ve sonrasında yapılacak işleri sizlere hatırlatacaktır.
Doç.Dr. Muhammed Tarik "Batılı Hayat Tarzında Ölümün Yersizliği" çalışmasında batılı insanların ölüm anlayışını, Batılıların ölüm hakkında ki düşüncelerinin, neler olduğunu okuyacaksınız.
Ayırıca, dergide dosya konusuyla ilgili Yazar Burhan Bozgeyik ile bir röportaj gerçekleştirilmiş. (İLKHA)