• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
"Mehmet Akif inandığı gibi yaşayan bir dava adamıydı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 82'inci yıldönümü münasebetiyle çeşitli program ve etkinliklerle anılıyor. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep'te de "Yaşayan Akif" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy'un inandığı gibi yaşayan bir dava adamı olduğuna dikkat çekti.

Akif'in çileli hayatı ve İstiklal Marşı'nı yazma sürecinin anlatıldığı konferans, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda kıs bir açılış konuşmasında bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Mehmet Akif'i hem anmak hem de anlamak amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

"Mehmet Akif'in unutturulması milletimiz yaşadıkça mümkün değildir"

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan ise yaptığı konuşmada, son yıllarda Mehmet Akif ile ilgili olumsuz bazı kanaatlerin yayılmaya çalışıldığına değindi.

Akif'in, unutturulmasının mümkün olamayacağını belirten Doğan, "Mehmet Akif Ersoy'un, vefatının 82'nci yılında unutulmamasından dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Çünkü son yıllarda Akif'le ilgili bazı olumsuz kanaatler yayılmaya çalışıldı ve bu büyük şahsiyet belki de bu şekilde unutturulmak istendi. Fakat Mehmet Akif'in unutturulması milletimiz yaşadıkça mümkün değildir. O yüzden bu ve bunun gibi programlar önemlidir." dedi.

"Sıkıntılı dönemlerde bizim yerimize Mehmet Akif konuştu"

Doğan, "Mehmet Akif, adeta öldüğü gün dirildi ve yeni bir hayata başladı. O günden beri de Mehmet Akif'in vefatından bu yana onun içimizde yaşayan bir şahsiyet olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Vefatından sonra hakkında çok sayıda yazı yayımlandı ve sağlığında yazılmayanlar vefatından sonra adeta bir engel ortadan kaldırılmış gibi yazılmaya başlandı. Ciltler dolusu yazı yazıldı. 1943 yılında da 7 cilt halinde latin harflerle Sahafat adlı kitabı yayımlandı. Mehmet Akif, hep hayatımızın dokuları içinde oldu. Hep Mehmet Akif'e atıfta bulunma ihtiyacını hissettik. Çünkü öyle dönemlerden ve öyle sıkıntılı günlerden geçtik ki o dönemlerde bizim yerimize Mehmet Akif konuştu. Bu son yıllara kadar devam etti." ifadelerini kullandı.

"İnandığı gibi yaşayan bir dava adamıydı"

Mehmet Akif Ersoy'un, özü - sözü bir ve inandığı gibi yaşayan bir dava adamı olduğunu ifade eden Doğan, son olarak şunları kaydetti:

"Mehmet Akif, sıkıntılı zamanlarımızın şairi olduğu gibi zaferlerimizin, mücadelemizin ve davamızın da şairidir. Dolayısıyla bundan sonra da yine Mehmet Akif'in hayatımızın içinde bulunacağını hiç şüphesiz söyleyebiliriz. 'Yaşayan Akif', 82 yıl değil, kim bilir kaç 82 yıl daha yaşayacaktır."

Konferansa, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Dr. Mehmet Doğan'ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Doç. Dr. Mustafa Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özpay, çok sayıda eğitimci ile vatandaş katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir