• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Karla mücadele ekipleri anında müdahale etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te karla mücadele çalışmaları kapsamında bazı işlek caddeler, okul ve hastane yolları, bazı ana arterleri temizleyen ekipler, minibüs güzergâhlarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalar yaptı ve iş makineleri ile temizleme çalışmaları yapıldıktan sonra yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları da yapıldı.

Hafta sonu yağan kar yağışına Şahinbey Belediyesi tuzlama, yol açma araçları ve temizleme ekipleri anında müdahale etmek ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini almak üzere, kriz merkezi oluşturdu.

Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, hafta sonu yağan kar yağışı nedeniyle Şahinbey ilçesinin ana arterlerinde şehir içi trafiğin sorunsuz bir şekilde akışını sürdürmesi için buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serpme çalışmalarını gece boyunca sürdürerek yaya ve araç trafiğinde önemli bir rahatlama sağladı.

Kar yağışının ardından çalışmalara başlayan ekipler, cadde ve sokaklarda kaldırım ile yol kenarlarını temizleme çalışmalarını yürüttü. Kent genelinde kar temizleme çalışmaları, hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu bölgelerde yoğunlaştırıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahamzoğlu, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olduklarını belirtti.

Uzun süredir Gaziantep'e kar yağışını beklediklerini anımsatan Tahmazoğlu, "Hafta sonun da yılın ilk karı yağdı. Şahinbey Belediyesi olarak zaten kar yağışına karşı tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Şahinbey ilçemizdeki ana caddelerimize solüsyon dökerek buzlanmayı ve kar tutmasını engelledik. Kar yağışıyla birlikte 13 bıçaklı, 2 tane tuzlama aracı, 6 tane greyder, 20 tane kamyon, 18 tane loder ve bir tane de solüsyon aracı olmak üzere 60 aracımızla kar yağışlarına karşı tedbirlerimizi aldık, sahada konuşlandık. Beklediğimiz kadar bir kar yağışı olmadı. Ancak ekiplerimiz göreve hazır bir şekilde çalışmalarına da devam ediyor. Salı günü kar yağışı bekleniyor. Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hazırlıklarımız yaptık." dedi.

Tahmazoğlu, araç kullanan sürücülere de uyarılarda bulunarak, vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı trafikte dikkatli olmalarını istedi.

Karlı havalarda mutlaka kar lastiği takarak yollara çıkılması ve kar lastiği olmayanlarında zincir takması gerektiğini ifade eden Tahmazoğlu, "Şoförlerimizin ayrıca trafik kurallarına uymasını istiyoruz. Can ve mal kaybının olmaması açısından bunlar önemlidir. Bir vatandaşımızın canı bizler için büyük önem arz ediyor. İnşallah kazasız-belasız bir kış geçiririz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir